Bali 2018 del 1: Första dagarna

Så var vi hemma efter en förmodligen häftigaste, härligaste och bästa resan jag upplevt under mitt 32-åriga liv och vardagen har hunnit rulla igång igen. Förrförra måndagen landade vi på Arlanda efter drygt två veckor på Bali, det med en mängd upplevelser och nya erfarenheter i bagaget. En del av dessa är det läge att skriva några rader om nu.

Det kommer att bli två, tre inlägg. Vi börjar med ett där vi avhandlar de inledande dagarna efter att vi hade klarat av den cirka 14 timmar långa flygresan, via Moskva och Singapore, och landat på Denpasars flygplats i södra delen av Bali.
 
Vi startade i Ubud, en bit in i landet från den södra kusten sett. Vi hade fem nätter där och spenderade såväl tiden vid poolen på vårt riktigt fina, mysiga hotell som med två guidade heldagsturer till olika ställen runt omkring staden och en bit därifrån. Vi hade guide och chaufför, något som ingick i vårt resepaket, och det var perfekt då vi tack vare det fick uppleva en hel del intressant och kul under de här dagarna:
 
* Traditionell dans- och teaterföreställning
* Hantverk (batiktyger, träsnideri och silversmide) 
* Heliga vattentemplet Tirta Empul 
* Apskog
* En närmare titt på vulkanen Batur (senast aktiv 1963) i Kintamani
* Fågelpark
* Kaffeplantage
 
 
Det var en härlig blandning av upplevelser och aktiviteter. Allt passade mig och Karin samtidigt som det mesta även föll barnen i smaken. De uppskattade allt från att hoppa ner i poolen till att se apor på nära håll och att pröva på att tillverka kaffe.

Vi bodde bra, åt gott (nog så viktigt!) både på hotellet och på en lokal restaurang i närheten (även om det brann i munnen där) och hade en riktigt lyckad start på semestern i Ubud.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0