Nattsvart Hagahimmel just nu

Förra fredagen var det återigen dags för MittMedia att livesända en av våra division 4-matcher. Den här gången när vi gästade Årsunda IP och hemmalaget Årsunda IF. Kul med den här storsatsning på lokalfotbollen, men mindre kul match då vi förlorade med hela 6-0. Det är förstås svårt att snacka bort en 6-0-förlust, men i en timme var det ändå en ganska jämn match (även om deras tränare tyckte annorlunda i intervjun efteråt). När Årsunda sedan gjorde 3-0 efter en riktigt bra första kvart av oss i inledningen av andra halvlek dog tyvärr matchen ganska rejält. Att det sedan får rinna iväg till 6-0 efter alldeles för enkla misstag från vår sida är givetvis åt helvete för dåligt.

För egen del blev det ett inhopp på cirka en kvart den här gången. Trots siffrorna och att matchen redan var avgjord vid det laget var det ändå ganska roligt att få lite speltid. Det som jag hade att göra som högerback under slutkvarten gick dessutom bra.

På det stora är det dock inte mycket som är särskilt roligt för oss i Hagaström när det gäller fotbollen just nu. Det är klart att det är kul att komma ner till IP och träna, jag är väldigt glad att jag har återupptagit fotbollsspelandet igen. Men resultaten hittills i division 4 är minst sagt mindre roliga och det gör att fotbollen börjar tära på humöret nu, ärligt talat. Vi har en ynka poäng på sex matcher, fick storstryk igen i torsdags med 2-6 mot Gefle Legend (efter att ha haft 2-2 fram till 75:e minuten men åkt på ett 2-3-mål följt av två röda kort) och ligger ohjälpligt sist i fyran. Vi måste börja plocka poäng nu, annars kommer det bli riktigt svårt att rädda kontraktet i höst.

Själv spelade jag bara fem minuter senast, på grund av en skada i slutet. Fem minuter som innermittfältare (!) i en 3-2-3-uppställning, med två man utvisade. Det var förstås inte optimalt men det är bara att kriga på. Det är inte läge att tjura över utebliven speltid eller gräva ner sig över de svaga resultaten. Vi måste helt enkelt jobba oss tillbaka in i det här tillsammans.

Arbetarbladet har matchen mot Årsunda uppe på sin hemsida och även artiklar om den för de som är Pluskunder (något man kan bli för en krona):