Äpplen, päron och fjantigt tuppfäktande

 
 
Det här publicerade jag på Facebook under finalserien. Det var inte första gången jag sågade det så kallade "tuppfäktandet" och varit riktigt less på den här machoattityden som jag tycker känns påklistrad. Det är åsikter jag står för till 100 %, men det är också åsikter som skulle visa sig skapa en hel del diskussioner.

Det dök upp en del vettiga inlägg i debatten men också en del kommentarer som inte alls var relevanta för diskussionen. Helt plötsligt skulle jag stå till svars för filmingar inom fotbollen och MFF-spelaren Yotuns armbåge upp i ansiktet på en Djurgårdare när lagen möttes för ett par veckor sedan. Folk undrade om det var manligt och sportsligt rätt då. Jag kunde inte någonstans se hur det skulle vara relevant för diskussionen eller hade med det som jag tog upp och kritiserade att göra, men valde ändå att svara så gott det gick: 
 
"Har jag påstått det? Det är väl ganska uppenbart att det är att spela fult? (på frågan om det är tufft att sätta en armbåge i ansiktet på motståndaren) Och då är det domarens uppgift att bedöma hur hårt det ska straffas.

Att börja bråka INNAN en match börjat, bara för att 'det hör till' (jag är tämligen övertygad om att det lika mycket handlar om att upprätthålla den machoattityd som "ska" höra till som att faktiskt dra fördelar av det rent sportsligt) är ju något annat.

Dessutom är det en helt annan diskussion. Jag skriver ovan min högst PERSONLIGA åsikt om tuppfäktandet och det som många menar hör till hockeyn. Det har ju inget med fotboll att göra.

Att jag sen tycker filmningar är illa, dock är så pass cynisk att jag hellre ser MFF vinna på en feldömd straff än att de torskar, att jag förstår att motståndarsupportrar avskyr Rosenberg lika mycket som vi MFF:are älskar honom, att jag också tycker Yotun skulle åkt ut igår men likväl njuter till fullo av trepoängaren - allt det är helt andra diskussioner som inte har något med vad jag tycker eller inte tycker om Granströms bråkande i spelargången att göra.

Sen har jag absolut inget emot hockey generellt. Tvärtom. SM-slutspelet är rätt intressant. Stanley Cup dock klart mer spännande. Hursomhelst, hockey är kul. Jag tittar gärna. Och har inget emot stenhårda tacklingar, lite heta känslor och spelare som visar hjärta. Har man tolkat mina kommentarer här på annat sätt bör man nog läsa igen."
 
Jag tycker att jag fick fram min poäng och min åsikt i frågan. Det är viktigt att kunna skilja på äpplen och päron, att hålla isär olika diskussioner och ämnen. Det gjorde långt ifrån alla som gav sig in i den här debatten men förhoppningsvis kom min ståndpunkt fram tydligt ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0