Kvalitetstid på Hillesjön

Förra helgen (ännu en har snart sprungit förbi), var av det bättre slaget. Särskilt lördagen. Efter att ha inlett veckoslutet med ett 25 minuter långt inhopp i en nygammal men ändå ovan roll som mittback mot ett relativt meriterat motstånd i nysatsande Åbybyggeby FK (0-0, grymt bra insats defensivt av oss: https://www.laget.se/HAGAALAG/News/5001948/Oavgjort-mot-Abyggeby) låg hela helgen framför en och vi tog vara på den, inte minst under lördagen.
 
Förutsättningarna för att göra något bra av den dagen var strålande. Sol från klarblå himmel, behaglig temperatur och äntligen lite riktig vårkänsla i luften. Normalt sett brukar jag ha lite svårt för vinterdagar utomhus - även om det självklart är grymt härligt om man åker skidor, skridskor eller promenera i solen. Vintrarna har ju inte glänst på senare år och snö modell blötare, gråväder eller slask lockar inte direkt att ge sig ut i (trots att det förstås blir klart roligare när man är ute med sina älskade småttingar). Men just den här lördagen, för att komma till poängen, fanns det verkligen inget som inte lockade med att ge sig ut.
 
Jag, Karin, Theo, Alva och svärmor tog oss iväg till Hillesjön som ligger bara ett par kilometer från vårt hus. En stor sjö, med en tjock och väldigt inbjudande is att röra sig på. Vi, en rad pimpelfiskare och ytterligare en del barnfamiljer spenderade flera timmar ute på isen. Vår kvartett sysselsatte sig med att åka bob och pulka, njuta av vädret, ungarna kollade med stort intresse in pimpelhålen i isen och den hemmagjorda pizzan som följde med i bagaget smakade förmodligen ännu bättre under bar himmel än vad den hade gjort hemma i köket på Spartallsvägen.
 
Det blev rakt igenom ett par perfekta timmar och en bra lördag för hela familjen.
 
En av de bästa utevistelserna den här vintern/våren helt klart. Skönt dessutom att vara iväg en stund, bara kunna koppla av och vara helt utan möjlighet att halka in på måste-göra-saker-spåret och i stället bara kunna njuta av förutsättningarna som den här vårdagen bjöd på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0