Bort med machomentaliteten

Nyheten om Derry City-spelaren Kenny Shields död dök upp efter helgen. Tragiskt, förstås, oerhört tragiskt. Men det som intresserade mig mest var uppgifterna som dök upp om att han spelat sjuk tidigare under veckan. Något han enligt vissa medier hyllades för av tränaren, som jag tolkar det. Behöver ju inte alls ha nåt samband o oavsett vad är det framför allt väldigt tragiskt. Men hylla någon för att han spelade med influensa?
 
Om det nu är så att hyllningen handlade om att spelaren "offrade sig" och spelade trots sjukdom. Märkligt att han fick spela för klubben.
 
 
 
"Det är inte tufft att spela med hjärnskakning, feber eller liknande. Bara idiotiskt och farligt. Klubbläkarna borde ta sitt ansvar." Så skrev jag på Twitter och fick flera i mina ögon väldigt genomtänkta och kloka reaktioner:

 
 
 
 
 
Håller helt med de här grabbarna. Det är fortfarande alldeles för ofta som det används machomåttstockar i stället för att man tänker på spelarnas hälsa i första hand. Inom hockeyn har förre elitspelaren och numera experten Sanny Lindström, med egen historia när det gäller hjärnskakningsproblematik, har rutit i rejält ett antal gånger under säsongen när spelare tillåtits fortsätta trots rejäla smällar mot huvudet. Det behövs fler med kunskap och status inom idrotten som säger ifrån de gånger spelares hälsa riskeras i jakten på framgång. För oavsett hur viktiga poängen och äran som står på spel är får det aldrig någonsin gå före en spelares hälsa och framtid. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0