Förlust, klok tränare och rasism på läktarna

Att bli pappa är det överlägset största jag har varit med om i livet. Båda gångerna har varit helt obeskrivligt, helt fantastiskt. Att det är en helt sagolik höjdpunkt i livet verkar den här kloka basketcoachen hålla med om i det här klockrena klippet:

 
 
Mitt mål är att alltid vara en så bra pappa som det bara går för våra barn. De är det viktigaste vi har förstås. Ändå kan jag givetvis inte låta bli att le och tänka att det kan vara jag om några år när jag ser den här videon:

 
 
. . . . . . . .
 
Ler gör man däremot inte om man tittar på SVT:s dokumentär Pure football.  Den handlar om det israeliska laget Beitar Jerusalem och deras fans och hur de med ett enormt, skrämmande hat vänder sig emot den egna klubben sedan två spelare med muslimsk tro kontrakterats. Vidden av hat är enorm och det är nästan obehagligt att se det. Samtidigt fascinerande, det är för mig väldigt märkligt att man kan vara så hatisk bara på grund av människors religion och ursprung och inte minst när ens eget folk varit så fruktansvärt utsatta för samma sak genom åren. Kanske är det dock just det, den behandling som judarna har fått utstå genom historien, som framkallar det där hatet och den där extrema rasismen. Intressant att se är det oavsett vad, även om det också är otäckt.
 
https://www.svtplay.se/video/13730196/forever-pure-fotboll-och-rasism-i-jerusalem/dox-forever-pure-fotboll-och-rasism-i-jerusalem-avsnitt-1?info=visa
 
 
. . . . . . . .
 
Stryk igen i fotbollsfyran för oss i Hagaströms SK i fredags. Ingen positiv effekt efter den efterlängtade vinsten i måndags, åtminstone inte sett till resultatet. 0-4 (0-0) mot tippade topplaget Brynäs var inga speciellt vackra siffror, men bakom dem döljer sig något annat än en ren utspelning och ett underlägset Hagaström. Vi stod tvärtom upp riktigt bra, även om gästerna hade klart mer boll och stundtals tryckte på. Försvarsspelet var närmast fläckfritt i snudd på 80 minuter men tyvärr kom 1-0, förvisso inte orättvist efter en straffräddning av vår målvakt tidigare och en boll i stolpen för gästerna. Vi hade dock tre rena frilägen före deras 1-0-mål och hade vi tagit ledningen där är jag övertygad att det långt ifrån runnit iväg i gästernas favör. Nu blev det tyvärr inte så, utan återigen släppte vi in sena mål när vi var tvungna att gå framåt.
 
För egen del blev det återigen ett kort inhopp i slutet. Inte mycket att skriva hem om kanske, men den här gången kändes det ändå riktigt bra då jag hann vara involverad i spelet på ett positivt sätt i ett par situationer.
 
Nya tag, hursomhelst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0