Imponerande, MFF!

MFF är på allra största allvar med i kampen om guldet i allsvenskan och jag ser oerhört mycket fram emot resan till Norrköping nästa söndag.

I lördags stärkte MFF sin position i toppen trots skadeproblem och en riktigt tuff bortamatch mot BK Häcken. Återigen var det inget lysande spel eller den där maskinen man helst vill se. Men ändå, så mycket som var positivt:

- 3 tunga poäng - Vinst mot erkänt svårt motstånd borta
- Vinst trots alla skador
- Vändning från 1-2 till seger
- Många icke ordinarie kliver återigen fram o gör det bra (Rakip riktigt bra, Yotun, piggt inhopp och delaktighet i 4-2-målet från Vindheim, Lewicki gör återigen en bra match)

Styrka i att vinna i lördags, helt klart.

Sen kan folk påpeka att andra lag minsann också har skadeproblem och att MFF med sin trupp ska klara det bäst. Absolut, MFF har varit förskonat sett till hela säsongen och har en bred trupp. MEN det är bra okunnigt alternativt korkat om man menar att det inte ska spela nån roll för Malmö att sakna de namn man nu gör med motiveringen att man har så mycket pengar och då också kunnat värva och har bred trupp.

Klart vi har bättre ersättare än de flesta andra klubbar. Bara AIK kan mäta sig sett till bredden. Men det säger sig väl självt att det ändå är svårt att ersätta spelare som Rosenberg och Eikrem? Det är ju lättare för ett destruktivt lag (till exempel Gefle IF, som de spelar nu och SKA spela, eller Hammarby för den delen) att ersätta en ordinarie brunkare med en annan än att ersätta en extremt kreativ spelare som förväntas ligga bakom väldigt mycket framåt för ett offensivt, spelförande lag. Sen har MFF bra spelare att slänga in, men spetsegenskaperna och spelartypen ersätter du inte lätt för det. Det är naivt att tro.

Nu hade Häcken några tunga namn borta också. Men det är ändå en styrka att sakna Eikrem, Rosenberg, Christiansen och Bengtsson och ändå göra fyra mål borta mot ett lag som Häcken.

I andra halvlek i derbyt saknade MFF Rosenberg, Eikrem, Christiansen, Adu, Bengtsson och Arnason. Plocka bort den kvalitén och den rutinen hos vilket annat lag i allsvenskan som helst och det rasar ihop. Snudd på garanterat. Det såg vi inte minst när Norrköping med sex, sju spelare borta blev förnedrade av AIK senast. 

För övrigt tycker jag inte årets MFF imponerar alls spelmässigt som guldupplagorna 2010, 2013 och 2014 gjort. Men däremot imponerar man som LAG. Ingen spelar för sig själv, alla går in och gör ett bra jobb för laget. Det finns inte en enda diva i MFF:s uppställning nu, inte en enda spelare som sätter sig själv före laget. Tvärtom bidrar alla och gör sitt jobb. Då kommer också resultaten, även om spelet går att snäppa upp fler snäpp fortfarande. 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0