Lite av varje

Kroatien levererade verkligen. Vi hade två riktigt fina veckor där och jag kan verkligen rekommendera landet som resmål. Mycket mer om vår semester där kommer upp här inom kort, både text och bilder. 

Tills dess får ni ett smakprov i form av den inhemska ölen (smakade bra, helt klart):
 
 
. . . . . . . . . .  
 
Apropå min sågning av Zlatan som förebild kan tilläggas, utan att jag för den skull på något sätt ändrat åsikt, att det inte behöver vara något fel på att ha Zlatan som förebild. Inte så länge man då håller sig till att ta till sig det enormt hårda jobb Zlatan har lagt ner genom åren och hans tro på att det går att lyckas trots tuffa förutsättningar. Däremot bör man helt klart skippa den överlägsna attityden och framför allt akta sig noga för att tro att kaxighet och självförtroende löser allt. 
 
. . . . . . . . . . 
 
Jag är ofta väldigt skeptisk när det kommer till kritik mot polisen. Ofta tycker jag att den kåren får allt för mycket kritik och många gånger verkar kritiken sakna riktig grund. Givetvis ska polisen få kritiseras, men ofta känns det som att kritiken är allt för känslostyrd och ogrundad, Hursomhelst, mitt förtroende för polisen är i det stora hela gott. Dock känns det här tveksamt:
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23165235.ab
 
Jag har förståelse för att man nu behöver få in många fler poliser, det är en självklarhet. Att man tittar på många olika faktorer, inte bara begåvning, vid rekryteringen är också en sak att ta med i beräkningen. Men oavsett vad så känns det som att sänkta begåvningskrav på sikt inte är rätt väg att gå. Inte inom ett så viktigt och krävande yrke. Det är egentligen samma sak inom lärarvärlden, det behövs fler lärare akut men att sänka kraven vore fel väg att gå. Tvärtom tycker jag att man måste kunna kvalitetssäkra genom höga krav och konkurrens, inte släppa fram fler personer inom yrkena genom lägre krav. Samtidigt är det förstås en svår balansgång när det behöver rekryteras många fler på kort sikt, men kvaliteten får man ju aldrig tumma på. 
 
. . . . . . . . . . 
 
Läste Klas Ingessons självbiografi Det är bara lite cancer i Kroatien. Låg vid poolen med ögon som fylldes av tårar bakom solglasögonen flera gånger om. En väldigt gripande bok, inte minst inledningen och allra helst slutet då man i delarna fick följa Klas kamp mot cancern. Däremellan fanns det många både roliga och intressanta episoder från hans fina karriär. Kul att läsa för en fotbollsnörd. Sidorna om hans tuffa match mot cancern var dock de som allra mest grep tag om mig och gjorde mig riktigt berörd. En fin, sorglig och rolig bok i ett. Läs den! 
 
. . . . . . . . . . 
 
30-årskalas hemma i Småland snart. Ses det mycket fram emot här!
 
. . . . . . . . . . 
 
Solna på söndag. Blir en tur ner till huvudstadens utkanter och för att se mitt kära MFF live för första gången i år. Utöver den matchen blir det åtminstone MFF mot Gefle här i stan i höst och Sundsvall-MFF senare i sommar. Känns grymt kul!

På måndag ska jag dessutom göra ett nytt gästspel som journalist åt 24Kalmar igen. Senast var ifjol när Kalmar FF var här uppe och mötte GIF. Samma sak nu, GIF-KFF, med mig vid tangenbordet för Kalmarsajtens räkning. 
 
. . . . . . . . . . 
 
 
 
Så mycket lycka, stolthet, kärlek och värme i en och samma bild :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0