EM:s bästa elva

Egentligen såg jag för lite av EM-turneringen (det blev få matcher som bevittnades i sin helhet under Kroatiensemestern) för att kunna säga vilka spelare som var bäst. Men jag ger mig ändå på att plocka ut turneringens bästa elva baserad på det jag såg och på opinionens åsikter på Twitter och andra sociala medier.
 
Så, här har ni den, EM:s starkaste uppställning!
 
Målvakt: Hugo Lloris
Stabil, gör precis allt han ska och stod dessutom för en sjuk räddning i slutet mot Tyskland i semifinalen. I den matchen var han även lysande i övrigt. 
 
Mittback: Jerome Boateng, Tyskland
Stod förvisso för en väldigt märklig och klumpig hands vilken gav Frankrike en straff i semifinalen. Men utöver det var han rakt igenom riktigt bra med såväl grymt starkt försvarsspel som en ruggig uppspelsfot och teknisk briljans. 
 
Mittback: Pepe, Portugal
Avskyr hans karaktär egentligen, så många tjuvsmällar och filmningar den mannen har stått för. Men i EM visade han att han också är en oerhört bra mittback. Bäst i Portugals starka försvar och glänste rakt igenom. Nickade undan, tacklade, blockade skott och styrde backlinjen.
 
Mittback: Giorgio Chiellini, Italien
Jag måste ha med en av Italiens tre grymma mittbackar och i hård konkurrens med främst Leonardo Bonucci tar Chiellini platsen. Passar fint med en vänsterfotad spelare här och Chiellini bidrog med såväl stenhårt markerings- och duellspel som med fina uppspel och offensiva iniativ till vänster i Italiens trebackslinje. 
 
Högermittfältare: Aaron Ramsey, Wales 
Glänste i ett imponerande och överraskande Wales. Briljerade med sin offensiva skicklighet och kombinerade det kreativa spelet med att liksom hela det Walesiska laget löpa kopiöst och aldrig ge upp. 
 
Innermittfältare: Toni Kroos, Tyskland
Hade ett finger, eller rättare sagt en tanke och en fot, med i allt när Tyskland startade anfall och dominerade med sitt passningsspel. Motorn i det tyska maskineriet som så var på väg att kunna nå en final. Kroos var bäst i en stark tysk upplaga och en av mina favoritspelare i mästerskapet.
 
Innermittfältare: William Carvalho, Portugal
Jag gillade hela Portugals mittfält och deras mix av kreativitet, fina fötter, fysik och hårt jobb kryddat med taktisk skicklighet. Bäst av alla på det där mittfältet var nog Carvalho. Stor, stark, duktig bollsamlare som dessutom glänste med fin bollbehandling och bra passningsspel. Komplett.
 
Vänstermittfältare: Gareth Bale, Wales
Given i laget men positionen dock något oklar. Spelade i en slags fri roll bakom den ensamme anfallaren i Wales 5-3-2/5-4-1 system men vandrade oerhört fritt över planen, jobbade över enorma ytor och agerade allt från anfallare till defensiv mittfältare och vänsterback i olika situationer. Grymt jobb och får en plats till vänster på mitten här.
 
Högerytter: Antoine Griezmann, Frankrike 
EM:s bäste spelare och bäste målskytt tar givetvis plats här. Följde upp en grym säsong i Atlético de Madrid med att vara fantastisk även i EM. Snabb, teknisk, sylvass framför mål och hårt jobbande över stora ytor. Har gått från att vara en offensiv yttermittfältare till att bli en oerhört mångsidig och vass anfallare och agerar som sådan även i mitt lag, det med utgångsposition högt upp till höger. 
 
Central anfallare: Cristiano Ronaldo, Portugal
Han övertygade inte inledningsvis, men när det väl gällde som mest klev han fram och visade vägen för sitt Portugal. Att sedan inte finalen blev vad han hade tänkt sig med tanke på skadan spelade nog mindre roll när portugiserna ändå tog den där efterlängtade titeln. En titel som Ronaldo hade väldigt stor del och då tar man också en plats här.
 
Vänsterytter: Dimitri Payet, Frankrike 
Låg bakom mycket i den franska offensiven och stod för grymma framspelningar, magnifika instick, snygga mål - ja allt möjligt i kreativ väg. En sevärd spelare som dessutom gör mycket nytta för sitt lag. 
 
 
Det finns många spelare som förtjänar ett omnämnande och som kunde ha tagit plats här. Men även om en del andra namn kunde ha slagit sig in i elvan tycker jag att vi har fått ihop ett bra lag. Det skulle nog ha gått långt i EM-turneringen om spelarna bara fått en chans att spela ihop sig först
 
 
 
Griezmann.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0