Snudd på gränslös idioti

Det här var något av det dummaste och mest upprörande jag har läst på länge. Snacka om att uppenbarligen mer försöka spä på de motsättningar och fördomar (samt helt ta bort individens eget ansvar för sina handlingar) snarare än att bygga broar och verka för integration:
 
https://feministisktperspektiv.se/2016/12/20/fundera-pa-det-ett-tag/ 
 
Hela texten är så verklighetsfrånvänd och grundlös, men jag tänker hålla mig till ett par avsnitt ur den för att lättare kunna precisera och avgränsa min kritik (som är total och stenhård) mot den här smörjan. 


 
Det där kan väl omöjligt få stå oemotsagt? Det är ju fullständigt vansinnigt. Det är ett stort hån. Ett hån mot alla socialsekreterare som jobbar livet ur sig för att hjälpa just barn (jag är gift med en tidigare socialsekreterare, jag om någon vet vilket oerhört slit och engagemang de lägger ner). Det är dessutom ett hån mot alla barn som far illa på grund av könsstympning, fysiskt och psykiskt våld, tvångsäktenskap etcetera. De gånger ett barn tas ifrån sin familj är det garanterat för barnets bästa, att antyda något annat är både okunnigt och provocerande. Jag tror till 100 % att de socialsekreterare som tar de här besluten både bryr sig mer om barnens bästa och har väldigt mycket mer kunskap i ämnet än vad Kitimbwa Sabuni har. 

Det finns självklart många helsvenska barn som far illa också. Tror någon att socialtjänsten på allvar låter föräldrar som behandlar barn illa fortsätta med det bara för att de är svenska? Inte ens Sabuni kan väl tro det? Socialtjänsten ska göra sitt jobb och värna om barnets bästa oavsett bakgrund, kultur och dylikt. Det begriper alla. Och att tro att de tar beslut på rasistisk grund är ju bara patetiskt. 

Ett hån, ett påhopp. Uselt. 

Socialsekreterarna jobbar livet ur sig för andras bästa. För att hjälpa barn.Tänk på det.
 
Men givetvis borde socialen blunda för våld mot barn, kvinnoförtryck och könsstympning för att inte framstå som rasistiska. Enligt Fi:s logik. Eller åtminstone enligt skribentens logik i ovan länkade text. 
 
En annan sak som upprör är jämförelserna och liknelserna som Sabuni gör. Att jämföra dåtidens kolonialism, då européerna högg händerna av barn i Kongo som inte jobbade nog snabbt, med dagens svenska välfärdssamhälle är ett sånt gigantiskt hån mot de som utsattes för européernas grymhet då. Historielöst och vidrigt.
 
Kitimbwa Sabuni skriver om "våra förfäder" för att sen fullständigt spotta på deras historia och upplevelser med sina grundlösa jämförelser.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0