MFF, jobbnyheter och Lukas Graham

MFF:s allsvenska säsong har varit rätt kass egentligen. Det är riktigt surt att se dem ligga fyra inför sista omgången och endast påverka guldstriden för att de möter en SM-guldkandidat i stället för att själva kunna vinna. Extra irriterande är det att IFK Göteborg ser ut att vinna guld om MFF tar poäng av Norrköping på lördag. Göteborg är MFF:s överlägset största konkurrent historiskt sett, ingen annan klubb i Sverige är ens i närheten. Samtidigt kan jag aldrig hoppas på att Malmö ska förlora en match. Inte ens om det innebär att värsta konkurrenten missar guldet. I stället hoppas jag MFF gör sitt, tar minst en poäng mot Norrköping, säkrar fjärdeplatsen och om det nu leder till guld för Blåvitt får man väl ändå vara stor nog att gratulera. Vinner de är de helt klart värdiga mästare. 
 
. . . . . . . . .
 
Bäst just nu i musikväg?
 
Helt klart den här: https://www.youtube.com/watch?v=EQ_5nVd5vLc
 
Även den här går rätt varm nu: https://www.youtube.com/watch?v=ip4Q1pbrYDg


 
. . . . . . . . .


Om den allsvenska säsongen har varit en besvikelse har precis som ifjol Champions League-hösten varit något helt annat. Först ett nytt lysande kval med segrar mot lag som Celtic och  Red Salzburg och därefter, efter de två inledande hedersamma 2-0-förlusterna mot PSG och Real Madrid, en oerhört bra insats (den bästa MFF gjort i modern tid skulle många nog hävda) mot Shakhtar Donetsk förra veckan. Jag har flera gånger skrivit att MFF stått för fantastiska insatser i CL och lyft fram tidigare insatser som de bästa jag har sett, men det här var faktiskt något ännu större.





MFF har aldrig slagit ett så starkt som det Shakhtar som kom till spel på Stadion i onsdags. De är förvisso sämre än fjolårsupplagan, men truppen kryllar av ukrainska landslagsspelare och skickliga brassar. Dessutom finns den kroatiske stjärnan Srna på högerbacksplatsen. Man kan även titta på statistiken från de första matcherna mot PSG och Real för att inse att laget har enormt med kvalité. Nog för att de förlorade med 4-0 mot Real och 3-0 mot PSG, men i mötet med PSG hade Shakhtar tydligen 18-9 i avslut och mot Real 50-50 i bollinnehav. Nu är det visserligen alltid resultatet som räknas (MFF hade väl ungefär 30 % av bollinnehavet senast men vann ändå) men de siffrorna visar ändå att det lag som Malmö slog förra veckan är riktigt, riktigt bra. 
 
 . . . . . . . . .
 
 "Vilket röck han gjorde" sa Svennis i VM94 om Klas Ingesson. Och om mig när jag mot alla mina principer blev tvungen att springa sista biten till bussen. Det är ett sånt jäkla nederlag att behöva göra det, under allas vår värdighet förstås. Men igår var jag tvungen. Vilket ryck man gjorde! Och fick till inlägget, perfekt. Eller rättare sagt hann med bussen precis. 
 
 . . . . . . . . .
 '
Höstlov för min del nu med ett par dagar i Stockholm och efterlängtad tid hemma med familjen på schemat. Veckorna går snabbt, nästan för snabbt. Vill ju egentligen inte att tiden på Prolympia ska ta slut. Jag har en grym sjua som min mentorsklass och jag trivs så oerhört bra med såväl kollegor som elever.
 
Å andra sidan är det snart, snart även officiellt klart med ett nytt jobb och det kommer nog bli bra även det.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0