Glädje, vemod, värme och stolthet

Nu har det snart gått två veckor sedan vi släppte iväg ett gäng sköna, roliga och säkerligen nöjda (över att sluta nian och få känna sig lite stora) nior från Prolympia. Jag tycker alltid det är lite dubbla känslor vid en avslutning, åtminstone när elever som man känner och har undervisat ska lämna skolan. Så var det även den här gången, med eftertryck. För första gången var jag mentor för en avgångsklass fylld med härliga elever som nu ska vidare i livet, såväl i skolan som utanför densamma. Nu har jag tyvärr bara haft förmånen att ha de här klasserna (två olika åk 9-klasser har jag haft och varit mentor för en av de två) under en enda termin men det är också det enda negativa. Tiden hade gärna fått vara klart längre då jag har trivts oerhört bra. Som jag sa till dem i talet på måndagskvällens avslutningsmiddag: "Sedan jag började på Prolympia har jag fått tillbaka glädjen i lärarrollen och det är tack vare er...|| Jag har mått så oerhört bra av att arbeta tillsammans med er." Ord som verkligen stämmer alla dagar i veckan, har stämt hela våren och som utgör det bästa betyg som eleverna någonsin kan få av mig.

Så här skrev jag på Facebook kort efter avslutningen och det stämmer utan tvekan även idag:

Det var helt klart dubbla känslor när man sa hej då en sista gång och fick ta emot, samt dela ut, en rad värmande kramar. Men sammantaget var det här en fantastisk dag. Så många glada, stolta elever och en känsla av att man själv faktiskt också har betytt en del för dem. Den känslan och de många leendena och kramarna tar jag med mig under sommarlovet och förhoppningsvis under en lång tid framöver.


 Min mentorsklass Aten uppställda inför avslutningen.
 
 

Bra stämning :)



Tilda, Olsson, Kostas och Liam - några av alla sköna elever jag har haft under våren

Noah och Max, även de elever i min egen mentorsklass

 

Olsson igen :)
 
 

Middagen kvällen före avslutningen - fint värre!

Sparring, Elliot och Philip från min klass
 

Kommer sakna det här gänget! En grym klass och så många härliga personligheter som gjort vårterminen till något speciellt och riktigt bra.

Wiktor från min egen klass tillsammans med ett gäng från Moskva, den andra klassen jag hade. Även den en fantastiskt skön klass att jobba med.
 

En rad stiliga grabbar från min klass Aten

Ojamäe, min kollega och mentor Martin, Gabbe med lillasyster :)

 
Vår klass fina par York och Fanny. Lycka till nu, inte minst på fotbollsplanen :)

 

Martin flankerad av Julia, Alice, Emma, Johanna och Frida - alla från Moskvaklassen

Grabbligan från Moskva. Många profiler! :)


Wiman, Alice, Gabbe, Emma och Ojamäe - underbara elever rakt igenom
 
Slutet gott, allting gott! Tack för den här terminen Wille, Alice, Max, Emma och alla ni andra :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0