Full av tacksamhet efter ett bra slut

Så var den slut, min tid på Prolympia. En tid som bara förde med sig bra erfarenheter och fina minnen. Det senaste året har varit det överlägset bästa i min lärarkarriär och jag har bara positiva saker att säga om Prolympia.

Redan när jag började i januari hade jag höga förväntningar. De har verkligen infriats och mer därtill. Jag haft förmånen att ha underbara elever. Mina egna klasser Aten (åk 9 i våras) och Sydney (åk 7 under hösten) lämnar väldigt positiva spår och även de andra klasserna jag har haft har varit roliga att jobba med. Lägg därtill en rad trevliga ungdomar i andra klasser, som jag inte har undervisat men som ändå har varit väldigt sociala och gärna kommi fram och snackat i korridorerna. Dessutom har jag haft en rad sköna kollegor som har stöttat mig mycket i arbetet och varit enkla att ha att göra med.

Hela stämningen och atmosfären på Prolympia passar mig perfekt. Det är avslappnat men ändå seriöst, högt i tak, mycket humor, väldigt öppen stämning. Det är helt enkelt en lysande arbetsmiljö för en lärare som mig. Ja, för alla lärare skulle jag påstå. Att det då känns tråkigt att sluta är en självklarhet. Det är tungt, riktigt tungt. 


Nu visste jag ju om förutsättningarna på förhand, jag visste att det bara handlade om ett år som Prolympialärare då mitt vikariat därefter skulle gå ut. Men samtidigt kunde jag aldrig, trots de nämna höga förväntingarna, ens drömma om att det skulle bli så pass bra och att jag skulle trivas så enormt. När våra nior lämnade i somras insåg jag snabbt att de skulle bli saknade, det var verkligen ett grymt gäng med härliga elever. Men min nya sjua har verkligen fyllt deras plats på ett imponerande sätt och det blir jobbigt att lämna klassen nu. 

Samtidigt finns det så mycket positivt att ta med från det här jobbåret och jag är så grymt tacksam för all uppskattning jag har fått. En tacksamhet som jag har uttryckt på flera sätt de senaste dagarna:



Det blev ett perfekt slut glädjande nog. Jag brukar alltid vara lite nervös inför avslut, inför avsked. Det finns alltid en viss oro över att det inte ska bli som jag hoppas. Att det ska kännas som att man inte hann tacka alla som förtjänade ett tack, att man inte hann säga hej då riktigt eller att det på något annat sätt ska bli lite snöpligt. Nu blev det tvärtom jättebra. Jag passade på att tacka mina kollegor i samband med middagen i torsdags, tog tillfället i akt och tackade min underbara klass Sydney med några väl valda ord på avslutningen och kände verkligen att jag hunnit med allt jag ville när jag som siste man kvar lämnade skolan i fredags eftermiddag.

. . . . . . . . . . . 

 


Montreal, nian jag undervisade i, gav mig den här. Ett fint minne! En skön klass med elever som jag både har haft hetsiga diskussioner med och skrattat oerhört mycket tillsammans med. Jag har haft grymt kul med dem och de kommer bli saknade, utan tvekan.
 
 
 


Min egen klass Sydney, sjuorna, gav mig det här. Korgen i sig var överfylld med en massa fina och goda saker men allra bäst var ändå tavlan. Eleverna hade skrivit en massa meningar och ord om mig och som de förknippar mig med, om sådant som vi har internt. De hade därefter beställt den här grymma tavlan där texten utgörs av allt som de hade skrivit ihop. Så oerhört kul att få något så personligt, något som verkligen är jag och eleverna - vi - tillsammans. Ett minne för livet! 
 
Tack allihop för att ni har gjort det senaste året till det absolut bästa hittills under min lärarkarriär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0