Fotboll, prestigefylld hockey och Lucia

De avslutande veckorna på Prolympia har haft många roliga inslag. Äntligen har jag ägnat mig åt lite lagidrott igen, efter en höst som till stora delar träningsmässigt har handlat om enbart lite löpning för min del. 

Nu har jag passat på att köra ett fotbollspass med mina sjuor när de hade specialidrott och dessutom hunnit med att spela den prestigefyllda hockeymatchen mot niorna. Tanken var inte riktigt att vara med fullt ut på fotbollspasset men när de var ojämnt antal spelare blev det så och jag klagade inte. Tvärtom var det grymt roligt att äntligen spela lite fotboll igen. Jobbigt var det också för även om eleverna är klart lättare och tunnare än mig rent fysiskt så är de ju klart kvickare och dessutom löpstarka. Så det var bara att ta i rejält i en-mot-en och två-mot-två-övningarna. Fotbollskonditionen är långt ifrån den bästa, snarare tvärtom, så det var minst sagt nyttigt. 

Hockeyn är en tradition på Prolympia. Niorna spelar alltid klassvis, varsin period, mot lärarlaget. 4x15 min på Gavlerinkens is. Grymt kul även om jag stundtals kände mig rejält ifrånåkt av de många hockeyspelande eleverna som vi har. Nu vann vi ju ändå, viktigt att hålla sviten intakt då lärarna aldrig har förlorat, och det var dessutom stort att spela tillsammans med en NHL-meriterad gammal stjärnlirare som Andreas Dackell

 
 

Seriöst värre i vårt omklädningsrum före matchen. 


Ett vinnande lag.


Något större förtroende hos coacherna hade man ju inte utan blev placerad i fjärdelinan men det vara bara att acceptera den rollen och slita för lagets bästa.. :)

Skapligt sliten blev jag av de sammanlagt lite dryga 20 minuternas istid. Hockey är inte direkt något jag är van att spela dagligen och det kändes i såväl lår som ljumskar och rygg i flera dagar efteråt. 

. . . . . . . . . .

En annan höjdpunkt under slutspurten på skolan var vårt Luciatåg. Jag ställde upp efter viss övertalning och det är jag glad för. Vi hade nämligen riktigt kul samtidigt som eleverna verkade uppskatta att vi besökte deras lektioner. Måste säga att vi hade en väldigt stark tomteuppställning för dagen: 




Även vår Lucia höll mycket hög klass den här dagen:

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0