Smålandsdagar och Kolmården

De gick snabbt, dagarna nere i Småland. Och tiden därefter har också gått snabbt, men det är ändå så att dagarna där nere måste nämnas med några rader. De var nämligen riktigt lyckade. Det här var det bästa av flera fina Smålandsbesök sedan jag och Karin fick barn tillsammans. Dessutom var det oerhört stort att för första gången någonsin få ta med lilla Alva ner till Kalmar med omnejd i sällskap med Karin och Theo. Mycket större än så blir det verkligen inte. 
 
En av höjdpunkterna med resan söderut, förutom att få tid i barndomshemmet med mamma och pappa förstås, var vårt besök på Kolmården på vägen ner. Vi tog en heldag där och sov två nätter på vandrarhem bara någon mil från djurparken. Det var längesen jag var där förra gången och det var helt klart en upplevelse, såväl för Theo som för en själv som vuxen. Jag är ju smått fascinerad av djur, framför allt av stora kattdjur så såväl tigrarna som lejonen var mäktigt att få se på relativt nära håll. 
 
Väl hemma i barndomshemmet blev det som alltid några avkopplande och fina dagar. För Theo var det helt klart bästa besöket någonsin där. Han är ju så pass stor och aktiv nu att han får ut något av det på ett helt annat sätt när han kan springa runt på gården, leka en massa och upptäcka nya saker. Det är kul att se hur bra han trivs med både farmor och farfar, det gör mig förstås extra stolt och glad och det värmer rejält i hjärtat. 
 
Som alltid blev det en runda till Ljungvallen, den underbara fotbollsplanen där mitt gamla NIK spelar. Theo hade förstås också kul åt att se en massa kor och en del hästar i närheten av mitt gamla hem och åt att bara leka för fullt med mina gamla saker.

För Karin, Alva och mig blev det också ett besök inne i Kalmar. Just det, att besöka Kalmar, borde alla göra sommartid. Som den staden har växt i mina ögon sen jag flyttade därifrån ärligt talat. Från en stad där jag trivdes och kände mig trygg (inte att underskatta i och för sig) till en stad som både är inbjudande, oerhört vacker (inte minst på sommaren) och erbjuder en hel del aktiviteter samtidigt som jag fortfarande känner mig hemtam där. Klart värd ett besök! 

Dagarna söderöver gick snabbt och det var snart dags att vända hemåt igen. Lite synd faktiskt, det gick så bra med barnen där nere och var så lugnt och trevligt så vi hade gärna stannat ytterligare några dagar. Men nu kan vi hursomhelst blicka tillbaka på några rika höjdpunkter i form av Kolmården och Smålandsresan när sommaren ska summeras. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0