Vilken jävla nivå, det var läge att ryta ifrån

MFF förlorade igår en för laget egentligen totalt betydelselös match mot Åtvidaberg. Ingen anledning till någon större ilska egentligen, kan man tycka, men tydligen ansåg ett antal i min värld mindre klyftiga forumskribenter det på Himmelriket (Malmös Svenska Fans-forum). Särskilt målvakten Zlatan Azinovic fick ta emot oerhört mycket skit av vissa på forumet efter hans misstag som gav Åtvidaberg 2-1-målet. Jag är själv alltid besviken efter en förlust, så också igår, men när folk börjar håna de egna spelarna och lägger nivån så enormt lågt kan jag inte hålla tyst. Jag blir både förbannad och frustrerad när jag ser sånt.
 
Resultatet av min ilska och frustration blev ett långt inlägg runt midnatt igår där jag skrev precis vad jag tyckte om attityden gentemot våra egna spelare. Responsen blev väldigt god och det var skönt att känna att man hade fått skriva av sig. 
 
"Skönt att nivån verkar ha förbättrats något här jämfört med för några timmar sen. Då var det fan bedrövligt. Så pinsamt låg den tack vare ett antal forumskribenter är i samband med svaga MFF-insatser.

Jag var under ett antal år skribent på Milans Svenska Fans-sida och även redaktör under nåt år. Slutade med det bland annat för att forumnivån blev allt sämre med åren och mot slutet var så låg att man trodde att det nästintill, med några lysande undantag, var omogna 14-åringar som skrev av sin pubertetsfrustration. 

Här har jag alltid upplevt att nivån varit högre, men frågan är om det är så i dagsläget när vi väl förlorar en match. 

Ja, Zlatans miss idag är bedrövlig och Hammars klumpiga utvisning imponerade inte. Och nej, det imponerar inte överhuvudtaget att torska mot Åtvidaberg, eller att förlora två av de tre sista matcherna. 

Men helt seriöst, gick man som totalt ovetande om årets allsvenska in här runt slutsignalen idag kunde man lätt tro att vi på sin höjd var ett rätt dassigt mittenlag, eller snarare till och med åkte ur serien. 

Hur orkar ni (några stycken här) lägga så mycket energi på att gnälla, spy galla över spelare och leta fel? Ni följer och stöttar (?) ett lag som säkrade det allsvenska guldet i den fjärde sista omgången, då ledde serien med 12 poäng och dessutom hade kvalificerat sig för CL och där slagit Olympiakos. Har ni helt missat det??

Självklart ska man få ha krav på spelarnas insatser och man har rätt att klaga, jag är inte dummare än att jag inser det. Men det måste ju finnas proportioner och lite sans. 

Vi har förlorat två matcher som har gällt någonting på hela jäkla allsvenska säsongen. Hur orkar man då ens lägga energi på att hetsa upp sig så enormt över en förlust i sista omgången, med ett halvt B-lag, så att man drar igång någon slags interntävling om vem som kan håna de egna spelarna mest och om vem som har plockat med sig störst såg hit? Det är för mig helt obegripligt. 

Klart jag också var besviken idag, det svider alltid rejält att förlora. Men för vissa verkar ju dagens förlust (och den mot Elfsborg) betyda mer än att vi har vunnit andra raka guldet och spelar i CL. 

Sedan måste man ju trots allt någonstans älska kommentarer som "spelar vi så här på tisdag blir vi överkörda". Hur kan man ens försöka jämföra de två matcherna?

Är man inte nöjd med årets säsong (man undrar ju på allvar om en del här inte är det) så är det nog bäst att börja hålla på Real Madrid, Bayern eller nåt annat lag - om ens det räcker. Arsenals årgång som inte torskade en match för ett antal år sedan kanske snarare är vad som duger åt er. Eller gör som jag (och säker många fler), lira lite FM. Gick obesegrad igenom sjunde säsongen med Milan, då borde ju MFF också klara det, eller...

Får väl be om ursäkt för mitt ironiserande men man blir lätt både förbannad och bitter när man ser hur vissa smutsar ner forumet. Klart man får klaga och ställa krav, som sagt, men det måste ju finnas såväl fog för det som gränser för kritiken. 

Det vidrigast idag är i mina ögon hur folk här inne hånar enskilda spelare. Man hånar fan i mig inte en MFF:are, oavsett hur dålig insats denne har stått för. Att på sitt eget fyndiga sätt börja skriva låttexter som enbart syftar till att håna eller på andra liknande sätt totalt nedvärdera och förlöjliga våra egna spelare är så lågt, så patetiskt. Hur tänker ni?!

Jag hoppas verkligen inte ni står och sjunger med i textraden "i med- och motgång tillsammans..." på Stadion eller på bortastå någonstans i landet, för då är det bara pinsamt. Ni är med MFF i medgång, inte annars (om man nu ens kan kalla en förlust i en betydelselös match för motgång, det är mindre än så men för vissa verkar det vara definierande för hela säsongen). 

Jag tycker inte heller att man ska ha rätt att glädjas och njuta av framgångarna, att känna sig lite delaktig och stolt över dem, om man inte kan ta en enda förlust utan att börja håna och häckla de egna. 

Det är väl i motgång spelarna behöver oss mest. Inte minst de som inte är ordinarie, de som får sparsamt med speltid och får slåss för varje minut de ska få. Hur tror ni Zlatan Azinovic mår i kväll? Tror ni han sitter på guldmiddagen och tycker allt är så jäkla härligt, att den allsvenska säsongen fick ett perfekt slut? Och Hammar, tror ni hans känslor var angenäma när han från sidan såg Åtvidaberg avgöra och samtidigt på allvar insåg att hans sista minuter för säsongen säkerligen var över? Jag kan garantera att de här spelarnas känslor inombords var nog för att de skulle må skit och känna sig oerhört besvikna, känna att de hade svikit oss fans och att de borde ha kunnat göra det så mycket bättre. Det är bara att hoppas att de inte går in här och läser och ser hur vissa pajaser mer eller mindre sitter och gottar sig åt deras misslyckanden (och då är det de egna fansen som hånar, inte motståndarnas, sjukt...). 

Hammar och Zlatan var inte bra idag, men vissa forumtomtars insatser under eftermiddagen var så enormt mycket sämre ändå."
 
Jag är långt ifrån någon "like-jagare", som vill ha en massa gilla-klick när jag skriver något, men att 51 stycken i skrivande stund har bemödat sig at gilla inlägget och flera dessutom uttryckt hur bra det var är viktigt för mig i just det här sammanhanget. Det visar att merparten där inne har samma värderingar som mig och i det här fallet, när det gäller hur man ska bete sig och uttrycka sig efter en förlust, tycker jag att det är viktigt. 
 
Nya tag på tisdag! Framåt Malmö! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0