Lite MFF, NIK och annan fotboll

Fotbollen är både ständigt närvarande och saknad hos mig på samma gång. Saknad så till vida att jag inte lirar i något lag nu, en ovan situation då jag spelat aktivt i olika klubbar sedan åttaårsåldern och fram till i somras, men samtidigt så finns det förstås relativt stort utrymme för att följa och titta på mycket fotboll fortfarande.

MFF går ju alldeles strålande även om det gnälldes lite här och var efter uttåget ur cupen mot Helsingborg och förlusten därefter i allsvenskan mot Häcken. Förra veckans derbyseger i Helsingborg satt dock riktigt fint. Kanske ingen fantastisk match från MFF:s sida men ändå en rättvis seger och att slå HIF, inte minst borta, är alltid både starkt och riktigt skönt. Igår följde de ju upp med 3-1 mot Halmstad. En logisk seger sett till tabellen men inte till hur matchen utvecklade sig. MFF hade tur i andra halvlek då Halmstad borde gjort både ett och två mål, men å andra sidan kunde Malmö satt 2-0 i första och lyckades hursomhelst punktera matchen till slut med 2-0 och 3-0 på stopptid. Nu håller det förstås inte att spela halvdant och komma undan med det hur många matcher som helst (MFF har varit halvknackiga i ett antal segermatcher nu) men det är likväl de tre poängen som räknas. Och serieledningen tar vi inget extra för.

 
Kul också att NIK har börjat spela in lite poäng där hemma i Småland. Banden till den klubben kommer aldrig brytas. Glädjande då att det nu blivit sju poäng på de senaste tre matcherna efter två raka förluster inledningsvis.

Nu när vi har skaffat hus här ute i Hille får man väl börja ha lite koll på de lokala lagen här också. Tidigare var de motståndare när jag spelade för Korsnäs BK, men nu får man väl stötta såväl Hille IF som Strömsbro IF lite. De sistnämnda har min gamla Sätralagkamrat Nicholas Gustafsson i målet och är kanske också den klubb som kan tänkas bli ny klubbadress för mig när tiden finns - om den finns - längre fram. Förutsatt att vi bor kvar här och jag inte värvats av MFF förstås, hoppet finns ju kvar... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0