VM:s bästa elva

Efter VM-avslutningen har jag filat på en drömelva med de i mina ögon elva bästa spelarna under mästerskapet. Långt ifrån enkelt var det att plocka ut ett lag, det kunde nog nästintill ha funnits med elva andra spelare då många utmärkte sig i positiv bemärkelse under VM, men jag är ändå nöjd med följande lag:
 
Målvakt: Manuel Neuer, Tyskland
 
Mittback: Gary Medel, Chile

Mittback: Ron Vlar, Holland
 
Mittback: Mats Hummels, Tyskland
 
Högermittfältare: Thomas Müller, Tyskland
 
Innermittfältare: Javier Mascherano, Argentina
 
Offensiv innermittfältare: James Rodriguez, Colombia
 
Innermittfältare: Bastian Schweinsteiger, Tyskland
 
Vänstermittfältare: Daley Blind, Holland
 
Anfallare: Arjen Robben, Holland
 
Anfallare: Neymar, Brasilien
 
 
Neuer var grym och dominerade såväl sitt straffområde som i spelet utanför det med sina liberorollsliknande insatser.
 
Backlinjen består av tre spelare, inspirerat av de lag (bland andra Holland och Chile) som framgångsrikt använde sig av det under mästerskapet. Vlaar var magnifik för Holland, inte minst i semifinalen mot Argentina, och var rent av VM:s bäste mittback. Medel glänste för Chile och var en grym ledare samtidigt som Hummels bidrog såväl med mål framåt som med säkert och elegant försvarsspel.
 
På mitten blir det fyra spelare, eller fem rättare sagt men VM:s skyttekung och bästa spelare James Rodriguez spelar mellan mittfältet och anfallet som länk till de där framme. Blind fortsätter att stå för fina passningar och ständigt löpande på vänsterkanten samtidigt som Müller får kliva neråt i planen från sin anfallsroll (men spelade ju även högermittfältare/ytter en hel del för tyskarna) och bidra med sin energi, sina löpningar och förmåga att alltid läsa av situationerna på bästa sätt. Centralt vinner Mascherano, VM:s bästa defensiva mittfältare, duellerna tillsammans med Schweinsteiger (planens kung i finalen) som dessutom hotar framåt med sitt passningsspel och framför de två hittar vi alltså James Rodriguez som agerar playmaker och själv går på avslut med sin briljanta vänsterfot.
 
Längst fram hittar vi två kreativa, snabba och spelskickliga anfallare i form av Robben och Neymar. Ingen av dem är någon renodlad striker utan här satsar vi på rörlighet och finess. Med uppbackningen från mittfältet i kombination med den enorma individuella skicklighet de här två besitter lär målen trilla in i strid ström.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0