VM-tips: kvartsfinalerna

VM rullar på och går snart in i slutfasen. Åttondelsfinalerna är avklarade och tipsen satt så när som på Grekland som slogs ut av skrällaget nummer ett, Costa Rica. Dock bara på straffar så helt ute och cyklade var jag inte.

 

Nu är det snart dags för kvartsfinaler och här följer mina tips:

 

Brasilien-Colombia, Colombia vidare

 

Holland-Costa Rica, Holland vidare

 

Frankrike-Tyskland, Tyskland vidare

 

Argentina-Belgien, Argentina vidare

 

 

Colombia har imponerat oerhört på mig och skulle jag tippa en VM-segrare så här sent in i turneringen skulle jag nog faktiskt säga just Colombia. Argentina får dock stå kvar som mästartips, jag vill inte ändra nu. Hursomhelst, kvartsfinalen tror jag blir hemmanationens sista framträdande i turneringen då colombianerna spelmässigt har sett klart starkare ut. De besitter dessutom rejält med offensiv spetskvalité med många duktiga spelare framåt, inte minst VM:s hittills kanske allra bäste i form av James Rodriguez. Kollektivet är även det starkt och de ser helt enkelt ut att ha ett mer välbalanserat, bättre lag än brassarna.

 

Costa Rica har skrällt klart och åker mot ett starkt Holland. Förmodligen ganska klar seger för holländarna skulle jag tro.

 

Frankrike har tillsammans med nämnda Holland och Colombia imponerat mest hittills men de får ändå ge sig mot ett Tyskland som lyckas varva upp ytterligare i kvarten. Tyskarna har inte glänst rakt igenom hittills men ändå visat klass stundtals och när det verkligen bränner till höjer de sig.

 

Argentina har blivit bättre och bättre i turneringen utan att för den skull briljera. Nu tror jag dock de trampar på gasen och skickar ut ett intressant, talangfullt Belgien som säkerligen kan vara med och slåss om medaljer i såväl kommande EM som i nästa VM. Kvartsfinalen blir dock ändhållplats för belgarna den här gången.

 

 

Semifinalerna spelas om mina tips slår in mellan Colombia-Tyskland och Holland-Argentina. Något som sedan ger oss en oerhört oviss final mellan Colombia och Argentina medan de två europeiska jättarna gör upp om bronset. Om mina tips är rätt vill säga :)

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0