Ett år äldre, ett ton erfarenhet rikare

Jag vet inte om man kan mäta erfarenhet i vikt, eller om man kan mäta det överhuvudtaget. Men om man kan det så vet jag i alla fall en sak och det är att mitt erfarenhetsbagage har blivit enormt mycket tyngre sedan jag fyllde år senast. Och det bara i positiv bemärkelse. För nu när jag fyller 28 år idag kan jag blicka tillbaka på ett år, från 29/7 2013 till idag, som har varit såväl omtumlande som lärorikt och fantastiskt på många sätt.
 
Det har som bekant varit ett speciellt år för min del sedan jag senast hade födelsedag. Då var Karin snudd på höggravid och vi väntade spänt på att lille Theo skulle se dagens ljus. Vi hade också precis flyttat tillbaka hit till Gävle och bodde i en hyrd lägenhet. Med andra ord viss skillnad mot nu då vi har fått lite tid, ovärderlig och väldig speciell sådan förstås, att växa in i föräldrarollen och dessutom har hunnit med att köpa radhus.
 
Tiden som pappa har garanterat förändrat mig i positiv bemärkelse. Jag har, är jag övertygad om, blivit bättre på att ta ansvar och även blivit bättre på att se saker som behöver göras, som behöver styras upp och som man måste ta tag i. Redan när Karin och jag flyttade ihop började jag utveckla de förmågorna, men papparollen har skyndat på processen och även om det garanterat fortfarande finns mycket att förbättra när det gäller ansvarsbiten har jag tagit rejäla steg framåt. Det tror jag att man automatiskt gör när man blir förälder. Det blir mer naturligt att se vad som behöver göras och att ta ansvar såväl för sig själv som för familjen i stort.
 
Jag upplever också att man lär känna sig själv bättre och säkerligen även sin partner när man får barn. Det blir än mer tydligt vilka styrkor och svagheter som man har, vad man kan utnyttja och vad man behöver tänka extra på.
 
Jag är säker på att det senaste året, sedan min 27-årsdag, har gett mig väldigt mycket erfarenhet och lärdom om hur jag fungerar, mer insyn kring vad jag behöver förbättra för att underlätta för mina nära och kära samt ännu större förmåga att uppskatta saker här i livet.
 
Året som har gått sedan min underbara sambo senast gav mig födelsedagsfrukost på sängen - precis som i morse, lyckligt lottad som jag är - har över lag varit ett mycket speciellt och viktigt sådant. Förutom Theos ankomst har...
 
...jag och Karin haft vårt stundande bröllop att planera
 
...vi efter flytten till Gävle hunnit lämna den första lägenheten på Kaplansgatan för vårt nya radhus med allt vad det har inneburit i form av planerande, flytt, inredande etcetera
 
...jag såväl hunnit börja och sluta ett nytt jobb som visade sig vara såväl krävande som väldigt roligt och utvecklande i form av grundskolelärare på Kungsgårdens skola
 
...vi båda fått chansen att ha underbar föräldraledig tid, nu senast jag från maj och framåt ända till december ut
 
...dessutom MFF som en fin bonus plockat hem sitt 17:e SM-guld i historien
 
Det råder inga tvivel om att det senaste året har varit det viktigaste och mest givande hittills i mitt liv. Det samtidigt som tidigare år absolut inte ska underskattas, men det gångna slår allt. Dessutom finns det så mycket att se fram emot inom kort, inte minst resan till Grekland som nu är mindre än en månad bort och vårt bröllop som går av stapeln där :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0