Bästa VM-elvan hittills

Jag brukar roa mig med att plocka ut en drömelva efter gruppspelet i VM. Laget innehåller de elva spelarna som har varit allra bäst i mina ögon och/eller som jag har fastnat mest för. Så här formerar jag min gruppspelselva enligt en 3-4-3-formation:
 
Målvakt: Guillermo Ochoa, Mexiko
Makalöst bra mot Brasilien när han med några spektakulära räddningar såg till att laget klarade 0-0. Bra även i övrigt i gruppspelet och en stor anledning till att Mexiko har varit så svårslagna och defensivt starka.
 
Mittback: Kostas Manolas, Grekland
Högerback, eller rättare sagt mittback till höger i trebackslinjen, blir en grek. Det i form av Manolas. Jag tycker att han har varit riktigt vass i ett starkt försvar och stått för flertalet finfina brytningar samt följsamt försvarsspel som mittback för sitt Grekland.
 
Mittback: Rafael Marquez, Mexiko
Med facit i hand blev ju åttondelen en tung upplevelse för Mexikos lagkapten men fram till det var han lysande. Stod alltid rätt, vann mängder med dueller och uppträdde oerhört lugnt i spelet med boll. Duktig försvarsspelare, målskytt framåt och fina uppspel - allt i ett med andra ord.

Mittback: Gary Medel, Chile
Den lille aggressive försvararen, eller defensive mittfältaren (spelade det mestadels i Sevilla och numera i Cardiff), har varit navet och chefen i Chiles råstarka trebackslinje. Ligger rätt, samlar upp bakom de övriga och är en riktig tuffing i närkamperna. Dessutom bra uppspelsback.
 
Högermittfältare: Thomas Müller, Tyskland
Egentligen ska ju den tyske målkungen spela högre upp i planen, men han är så bra i alla roller från mittfält och framåt att han får ta steget ner här. Det för att få in flera offensiva herrar som har briljerat. Müller har fortsatt kombinera målskytte med smarta löpningar och stenhårt jobb, som han alltid gör. Lysande!
 
Innermittfältare: Andrea Pirlo, Italien
Italien åkte visserligen ut och imponerade bara mot England, men Pirlo var bra rakt igenom tycker jag. Stod återigen för ett antal bländande, öppnande passningar och låg bakom oerhört mycket i anfallsväg för Italien. Omöjlig att ta bollen ifrån och ruskigt smart.
 
Innermittfältare: Egidio Arevalo, Uruguay
I ett lag med rejäl offensiv slagstyrka behövs denne kämpe. Enorm arbetsinsats mot England och över lag en fantastisk krigare och bollvinnare gruppspelet igenom. En livsviktig lagspelare som inte får, men som kanske förtjänar, de stora rubrikerna.
 
Vänstermittfältare: Daley Blind, Holland
Glänste mot Spanien med två perfekta assist och imponerade på sin vänsterkant. Har visat prov på sin mångsidighet och kan användas både som vänsterback/vänstermitt i Hollands 3-5-2/5-3-2 och som innermittfältare eller mittback i trebackslinjen. Spelskicklig och utrustad med bra speluppfattning samt med en fin vänsterfot.
 
Högeranfallare: Arjen Robben, Holland
Kanske turneringens allra bästa spelare hittills. Har en grym förmåga att utmana, göra sin spelare och komma till avslut. Har lett Hollands imponerande offensiv och har varit sylvass framåt. Ett hot mot samtliga försvar. Given här.
 
Central anfallare: Karim Benzema, Frankrike
En stjärna och stöttepelare i ett av turneringens bästa lag så här långt. Målfarlig och nästan alltid med där framme när något händer i anfallsväg. Löper mycket, löper rätt och utgör ständigt ett hot samt är en referenspunkt för lagkamraternas framspelningar.

Vänsteranfallare: Neymar, Brasilien
Ses väl som den bästa hittills i VM tillsammans med nämnde Robben. Bär Brasilien och har varit bättre än jag förväntade mig faktiskt. Har egentligen allt i form av kreativitet, teknik och målfarlighet. Har hanterat pressen på ett imponerande sätt och är given som en av tre forwards här där han får spela i en väldigt fri roll.
 
Förbundskapten: Miguel Herrera, Mexiko
Färgstark och med skön inlevelse samtidigt som han har fått Mexiko att nå fina resultat med sitt 5-3-2-liknande system. Har fått ihop ett lag som verkligen fungerar och där alla spelarna jobbar för varandra samt kan sina roller. Bra jobbat!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0