Ytterligare en stad i samlingen

Jag är långt ifrån någon resvan person sedan tidigare, men tack vare att Karin alltid har tyckt om att resa och se sig om så har jag sedan vi flyttade tillsammans fått uppleva många roliga och intressanta resor. För varje gång har jag blivit allt mer taggad på att se fler städer och nya platser. Hittills har det blivit ett antal såväl här i norra Europa som i de södra delarna av samma världsdel och en del mer långväga turer.
 
 
Hursomhelst, under slutet av förrförra veckan var det dags för kryssning och när vi klev i land i Helsingfors kunde jag lägga ytterligare en stad till resesamlingen.
 
Det var riktigt skönt att komma iväg en sväng och att få tid till att göra något tillsammans hela familjen. Nu var det väl ingen större utsvängning att åka båt till Helsingfors och spendera en natt där, men bara själva grejen att göra något utan stress och måsten var oerhört välkommen. Dessutom hittade vi på roliga saker där.

 

Naturhistoriska museet.



Fler björnar...


Dinosaurieskelett på Naturhistoriska. Intressant och lärorikt, helt klart.
 
Vi hann inte se jättemycket av själva staden, exempelvis inte de gamla delarna som ska vara sevärda, men vi tyckte oss ändå kunna summera med "en vanlig storstad, kunde ha varit Stockholm men med vänligare attityd, mindre vassa armbågar och lite lägre tempo". Något i den stilen skulle man kunna beskriva Helsingfors som.
 
Vi passade på att besöka deras naturhistoriska museum på fredagen och på lördagen innan det var dags för hemresa åkte vi ut till Sealife, ett vattendjurscenter som innehöll allt från hajar till giftiga grodor. Båda besöken passade både oss och Theo. De passade också med tanke på vädret som inte direkt lockade till utomhusaktiviteter.
 
 
 
 
 
 
 
 




 
En rad bilder från Sealife ovan, som ni säkert redan har listat ut...
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0