Några dagar i Riga

Påskveckan inleddes med några dagar i Riga för familjen Tutturen/Alfredsson. Första utlandsresan för lillen och lite välbehövlig tid för att koppla av för oss. Inga måsten, inga tankar på att "nu måste vi fixa det här och det här också". Skönt det, efter hektiska dagar och svårigheter att helt koppla bort att göra-listorna.

Nu fick vi besöka ytterligare en av baltstaterna, efter en tripp till Tallin i höstas. Ska man jämföra städerna emellan var vi överens om att den estländska huvudstaden var finare och gemytligare, mer välkomnande, än den lettiska. Dock ska sägas att Riga också var en till stora delar vacker stad. Men den var lite ruffigare, lite "tuffare", på sina ställen än de delarna vi hann se av Tallin förra gången vi tog båten österut.






Riga hade ändå flera inslag och detaljer som var väldigt lika den estländska motsvarigheten: bevarade gamla och fina byggnader, imponerande kyrkor och torn, gammeldags arkitektur, mysiga små gränder och kullersten. Samtidigt så märkte man av mer modernitet på sina håll, mer stress, ett kyligare bemötande och lite mer storstad som helhet. En stad klart värd ett besök hursomhelst och roligt att ha fått se mer av länderna österut också.








Positivt också att det funkade så fint att resa med Theo. Han verkade trivas och även om det blev några lite oroliga nätter för honom så var det en nöjd lillkille som gjorde oss sällskap. Bra som uppladdning för honom inför Greklandsresan i slutet av sommaren.

Kul också, för att avsluta med en positiv sak till, att jag och Karin nu kan pricka av ett land till bland våra gemensamma resmål: Grekland, Spanien, Frankrike, Tanzania, Jamaica, Estland och nu Lettland (plus Danmark, men som "skåningar" under 3.5 år kan det knappast räknas). En skön blandning!

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0