För jävla illa

http://www.dn.se/sthlm/upplopp-och-brander-i-husby - läste det här i morse och kan inte annat än att reagera kraftfullt.
 
Man blir mörkrädd och det är ju inte utan att man, utan att överdriva, kan ställa sig frågan vart det här är på väg. Poliser attackeras med stenar, ungdomar vandaliserar sitt eget områdes centrum och startar bränder. Helt vidrigt i sig, men ännu vidrigare blir det när man läser vad organisationen Megafonen som jobbar med ungdomar i området säger: "Vi förstår att folk reagerar på det sättet". Hur i helvete kan man säga så? Hur kan man stå upp för sånt beteende och försvara det?

Man menar alltså att det är helt okej för att polisen tidigare sköt ihjäl en machetebeväpnad man som gjorde utfall mot dem. Helt otroligt. Vilken logik. Återigen ska alltså polisen kritiseras samtidigt som garanterat ingen av idioterna som ligger bakom upploppen har funderat över machetemannens roll i det hela.

Ingen kan förstås med säkerhet veta om polisen agerade rätt eller fel, men givetvis har en rad nötter från början bestämt sig för att polisen gjorde fel. MEN om nu det var fallet, vad för rätt ger det dessa människor att bete sig som svin och attackera hela samhället? Inte den minsta rätt i världen.

Och vad är det för intelligensbefriade människor som menar att reaktionen är förståelig? Så varje gång man anser att någon har begått ett stort fel ska man få reagera med anarki som motmedel? Helt underbart vilket samhälle vi kommer ha i framtiden om de tankegångarna implementeras i fler hjärnor...

Att utföra handlingarna som de här ungdomarna har gjort är förkastligt i sig, men jag tycker nästan försvarandet av det är ännu värre. Särskilt när det kommer från en organisation som jobbar med ungdomar. Vad sänder det för signaler? Vilka föredömen...

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0