En tur längs kusten

Det har inte alls suttit fel med lite ledig tid nu. Gårdagen var en halv jobbardag för mig, av en anledning som var så mycket större än själva tacksamheten över ledigheten i sig och som jag återkommer till senare, och onsdagen var ju helt ledig.

För första gången på flera år blev det lie traditionellt firande av Valborg. Jag har alltid för mer om att fira lugnt och med familjen än att slå på stort - jag delar inte exempelvis Lundastudenternas enorma passion för den i festsynpunkt mest överskattade dagarna på året i mina ögon - och därmed har också intresset för Valborg försvunnit allt mer sedan jag flyttade hemifrån. I Gävle blev det aldrig särskilt mycket firande och senast jag var vi en brasa var 2009 då vi kikade förbi Sätraelden (en kväll då Champions League-fotbollen stod överst på vår lista och Valborg bara var tvåa...). Det fram till i tisdags vill säga.

Då passade Karin och jag på att ta bilen upp till Laröd och se brasan där. Det var grymt fint där i till havet och det var verkligen värt besöket. Kul också att göra något lite mer traditionellt. Klassiskt med tal, sång och elden förstås :)

Dagen efter blev det en ny tur norrut. Då åkte vi längs kusten upp till Kullaberg och Mölle, den absolut västligaste spetsen som finns här i närheten. Det blev en dag med fina promenader längs havet och uppe på klipporna, fin utsikt, mat på ett café med havet precis nedanför och det sköna majvädret utnyttjades till max. En bra dag med både motion och lite frisk luft, det skadade inte.
 

Vår tantbil :)
 

Karin vid brasan i Laröd.



Vacker Valborgsmässoafton.



Min första majbrasa sedan 2009.



Första maj: en tur längs kusten och stopp vid några fiskeläger.



Ett fint litet samhälle måste man säga.



Mat gör mig koncentrerad...


Det blev en del promenerande längs med havet och klipporna.


En riktigt skön och lyckad dag - bara att njuta :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0