Berörande hyllning när fotbollen inte var viktigast

MFF:s insats mot Norrköping i fredags gladde knappast och 1-1 var förstås en besvikelse.
Inte heller trycket på läktaren var något att minnas direkt, även om det var riktigt bra stämning före avspark och tog fart en del när Thern kvitterade till 1-1. Men fredagskvällen på Stadion är värd att minnas för något annat, något större.

Hyllningen till avlidne AIK-målvakten och småbarnspappan Ivan Turina var nämligen både vacker och oerhört berörande. Jag tror ingen stod där oberörd på läktaren under matchminut 27, då spelade stoppades och alla i publiken, samt spelarna på planen, stod tillsammans och applåderade samtidigt som en bild på Turinas ansikte kom upp på storbildsskärmarna.

Vackert, värdigt och sorgligt.
Och ett ögonblick värt att minnas.

Hyllningen finns här via länken:
 
http://www.youtube.com/watch?v=_-3Kfes0Ijk

Det ska också sägas att AIK:s egen hyllning i måndags var mäktig och oerhört fin:

 
 
Men en sak som stör mig enormt är medierna i tisdags, såväl Expressen och Aftonbladet (på nätet iaf) som Metro kör med rubriker som "Se Zlatans hyllning till Turina" och "Zlatan hyllade Turina". Patetiskt i mina ögon att man för att locka läsare lägger minst lika stort fokus på att Zlatan hyllade som man gör på vem som hyllas. Mycket större i så fall att en storspelare som Luka Modric som har spelat med Turina och känner honom hyllade.
 
I övrigt bara fina (men tragiska förstås) saker dock i efterspelet till Turinas allt för tidiga bortgång.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0