Smålandshelgen - bättre sent än aldrig

Det här inlägget skrevs på tåget hem från Småland efter den senaste helgens vistelse där. Publiceringen har dock dröjt till idag. Bättre sent än aldrig:

Helgen har spenderats hemma i Småland hos mamma och pappa. Bland annat för att fira lite för sen jul och lägligt nog också min käre fars födelsedag. Grattis i efterskott (17:e januari är datumet som gäller) pappa får jag lov att säga till att börja med.

Som alltid har det varit skönt att komma hem några dagar. Inget speciellt har stått på schemat utan vistelsen har mest gått ut på att umgås med föräldrarna, njuta av lugnet och det sköna vintervädret. Tyvärr har det inte blivit varken skridsko- eller skidåkning, men några kalla uppfriskande promenader har hunnits med.

Förutom en hel del soffhäng framför fotboll och annat kul, samtidigt som massa god mat har ätits, har jag passat på att träffa en rad gamla lagkamrater och trevliga NIK:are. Det då Nickebo hade upptaktsträff med diverse roliga teambuildingstationer och lite annat igår. Det känns som att ett spännande fotbollsår väntar där hemma i Smålandsskogarna med ett riktigt intressant NIK-lag på pappret.

Idag blev det lite mer idrott och NIK då jag kikade på pappa och hans lagkamrater i division 5-pingisen. Jag måste erkänna att det, trots att hans humör påverkade hans spel negativt, var lite roligt att se att vinnarskallen och grinigheten finns där hos min gamle far. Antalet gånger jag har fått (förvisso välförtjänt och dessutom konstruktiv) kritik från honom för att jag har lagt energi på fel saker (som på att vara tjurig och gnälla på mig själv efter varje boll) vid pingisbordet är minst sagt högt, men den här gången var det faktiskt jag som fick försöka förklara för “gubben” att han skulle fokusera på rätt saker. Det blev också bättre och bättre och han avslutade pingisdagen med en fin seger.

Igår hade vi dessutom lite försenat julfirande med allt från gröt och julmat till klappar. Som alltid när det vankas julklappar från mamma och pappas sida så får man ett antal bra och nyttiga saker. Själv hade jag i sin tur med en del gåvor från Jamaicavistelsen i form av bland annat färskmalet kaffe från Blue Mountain och en flaska jamaicansk rom.

Allt har bara varit bra där hemma och jag har återigen uppskattat att göra ett helgbesök hemma hos mina kära föräldrar :)

Nu väntar jobb igen och helgen har tyvärr gått för fort, som alltid. Men snart är det sportlov och det lutar åt ett nytt Smålandsbesök.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0