Jamaicafavoriten: Somerset Falls

De två dagarna som vi var iväg söder- och österut var så innehållsrika och gav så mycket roligt till oss att de får ännu ett blogginlägg här. Vi fick nämligen en ny Jamaicafavorit när vi var vid Somerset Falls och den upplevelsen är värd ett eget inlägg.

Efter Kingston, Bob Marley-museet, en natt i huvudstaden och en förmiddag på bergstur stannade vi på hemvägen till för att göra ett besök vid det ovan nämnda vattenfallet. Det skulle visa sig vara en riktig höjdpunkt och, i konkurrens med utsikten och miljön uppe i Blue Mountain, är det vårt roligaste och häftigaste upptåg under de här två månaderna.

Vi fick chansen att simma nedanför fallet och dessutom ta oss in i en grotta under det, för att sedan via en klippa mitt i grottan hoppa rakt ut i den forsande strömmen som sköljde ner uppifrån. Vi kunde förstås inte fota något själva, men en av guiderna på plats tog glädjande nog några bilder när vi var i grottan.

Dessutom passade Karin, jag och det tyska paret som var med oss på att bada nedanför nästa avsats i fallet på inrådan av vår egen guide, österrikiske Sepp som tog oss med på hela resan. Han såg till att fota och gav oss därmed några riktigt härliga bilder.



En del av Somerset Falls.



Riktigt läckert!



Vi badar i en del av fallet, där inga andra turister höll till.



Ytterligare en badbild där vi fyra skvalpar runt i det forsande vattnet.



Här ses vi under själva fallet, dit vi simmat till grottan vi befinner oss i. De flesta turisterna åkte små båtar men det var kort bit så vi simmade och tog oss igenom strömmen som
var stark sista biten.


Bilden visar det kanske inte så tydligt, men här står vi och andra turister på klippan inne
i grottan. Längst fram ser ni hur vattnet forsar ner från den del av fallet som var över oss.
Rakt ut i strömmen, från klippkanten, kastade vi oss sedan. En stor upplevelse!



Vackert!



En annorlunda, mäktig miljö och ett äventyr i sig att bada mitt i fallet som vi gjorde.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0