Bokslut för Jamaicatiden

Ja, som ni redan har förstått är vi hemma i Helsingborg igen efter två månaders äventyr. Trots kylan, mörkret och att jobb redan idag stod på schemat för min del känns det bara bra att vara tillbaka här. Å andra sidan kan vi givetvis inte klaga för en enda sekund när det gäller hur de senaste nio veckorna har varit.

Jag hade ganska höga förväntningar på resan, men att det skulle bli så här bra kunde jag inte ens drömma om. Det har utan tvekan varit värt det rakt igenom och nu, med facit i hand, kan jag utan minsta tvekan rekommendera Jamaica som resmål för svenska turister.

Till skillnad från vad vi delvis hade blivit lite varnade för, att bemötandet mot vita kunde vara mindre bra, blev vi trevligt bemötta i varje stad och på varje plats som vi besökte. Det även när det inte handlade om turistbemötande, när de vi träffade inte hade något ekonomiskt att vinna på att visa upp en trevlig och korrekt fasad för oss. Dessutom slapp vi lyckligtvis att uppleva den höga kriminaliteten. Den existerar både enligt statistiken och enligt många av människorna som vi mötte, men vi var på rätt platser vid rätt tillfällen.

Utöver att vi kände oss trygga och blev bra mottagna fick vi också, vilket var det allra bästa, se hur mångsidigt Jamaica är. Inte minst hur den fantastiska naturen faktiskt vinner över de imponerande stränderna. Våra bästa upplevelser har alla varit naturrelaterade (bad i vattenfall, bergspromenad och utflykter till olika delar av landet då vi verkligen fått se oss om och ta del av den fina miljön), även om stränderna i Negril och Montego Bay inte var det minsta fel heller. Vi har fått en salig blandning upplevelser levererade till oss och vi har med glädje tagit emot dem allihop. Det har varit en såväl avkopplande som väldigt lärorik tid. Allt från att ha fått hjälpa Karin och vara ett bollplank under hennes uppsatsskrivande och livet i den jamaicanska vardagen till de ovan nämnda upplevelserna har varit både intressant och utvecklande.
 
Det finns så mycket positivt och givande att ta med sig från den här resan och just det gjorde det faktiskt också mycket enklare att lämna vårt härliga Jamaicaliv för att bege sig tillbaka till kalla Sverige. Med så många upplevelser i bagaget är det lätt att tänka tillbaka och njuta av tiden som varit, samtidigt som det är skönt att vara hemma igen. Vi kan känna att vi verkligen har tagit vara på Jamaicatiden. Även om landet var så rikt på saker värda att se och det skulle finnas mycket annat att göra vid ett nytt besök där känner jag att vi har fått ut enormt mycket och känslan av att vi inte har missat något som "måste" göras där innebär att det är väldigt lätt att sitta här hemma och vara nöjd med tillvaron. Jag hade inte velat vara hemma i vinterkylan igen om jag känt att vi borde ha sett till att se och vara med om mycket mer på Jamaica, det hade känts snopet och frustrerande. Nu däremot är det bara gott allting.   
 
 

I måndags på Black River och krokodiltur - nu hemma i Sverige.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0