När statistik är roligt

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/10/03/8749302-forutsattningarna-infor-avslutningen/ -
så där såg förutsättningarna ut inför vår avslutande division 6-match för året, derbyt mot Stattena IF
 
http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/10/09/8784844-fem-snabba-derbysegern-sakrade-kontraktet/ -
och så här gick det! Det blev ett lysande slut på en över lag motig säsong, men samtidigt en säsong som vi avslutade med fem raka matcher utan förlust varav fyra raka vinster

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Derbyvinstochsakratkontrakt/ -
läs mer på vår officiella hemsida, hfolympia.se
 
 

Känslan när slutsignalen gick var förstås bra, det var såväl en oerhörd lättnad som en skön känsla av stolthet över att vi hade klarat av det trots att allt för drygt en månad sedan talade för att vi skulle åka ur. Samtidigt så dök en känsla av tomhet upp hos mig. Det blir ju lätt så när man inte spelar. Det är klart att man känner sig nöjd över lagets prestation och är glad för tre poäng när en match vinns och man själv sitter på bänken men den där riktiga lyckan infinner sig inte direkt efter slutsignalen.
 
Under matchens gång har jag aldrig några problem att leva mig in i det som händer på planen och verkligen brinna för det de gånger som jag är på bänken. Däremot är det lite svårare att uppleva det där riktiga, äkta lyckoruset efter 90 minuter om man själv inte har spelat alls. Nu var det underbart att bara vara en del av HF Olympia den här dagen, framförallt när vi gjorde vårt 3-1-mål. Då var det samma jubel på bänken som på planen, om inte värre. Så visst var det trots allt väldigt mycket lycka under matchen och det tog inte lång tid efter att kontraktet hade säkrats förrän lyckokänslan infann sig även hos mig personligen. De senaste dagarna har jag bara gått runt och varit ruskigt nöjd.
 
Ännu mer nöjd blev jag när jag lät mitt statistikintresse ta över för en stund och grottade ner mig i lite statistik som rör vår höstsäsong. En liten genomgång visade att vi under de fem sista omgångarna var seriens näst bäst lag, bara de som vann till slut var bättre. Vi tog 13 av 15 möjliga poäng under den perioden och blev dessutom det bäst kvalplats-placerade laget i de åtta division 6-serierna i Skåne. Det räckte med att bli bland de fyra bästa för att slippa kvala och nu blev vi rentav allra bäst.
 
Karin läser statistik just nu och det verkar inte vara den roligaste kursen som de har gått. Jag kan tänka mig det, det varken lätt eller jätteintressant när hon berättade vad de gjorde häromdagen. Däremot tycker jag statistik kan vara riktigt kul när det handlar om något som intresserar en på allvar (som fotbollen för mig) och man håller det på en begriplig, överskådlig nivå.

Det här är statistik när den är rolig:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/10/11/8795982-rolig-statistik-for-oss-vitroda/


 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0