Jamaica del 2

Snart en vecka har gått sedan vi anlände till Jamaica för att inleda vår två månader långa vistelse här. Det går fort hittills, det är åtminstone känslan, samtidigt som vi har väldigt mycket framför oss.

Karin ska börja sina undersökningar för sin uppsats i morgon. Hennes kontaktperson, Tamika, har varit iväg tillsammans med sin man och ett amerikanskt par som bor här också just nu fram till fredag. De kom dock tillbaka nu och därmed kan Karins undersökande ta fart på allvar, då det är Tamika som åtminstone delvis ordnar med kontakter och det praktiska.

Det innebär bland annat att vi ska iväg i morgon, jag ska med är tanken, för att besöka en organisation som hjälper kvinnor. Vi ska också tydligen få besöka en tidning här som ska göra ett reportage om oss. Det var en överraskning, men Tamika är väldigt mån om att visa upp familjens egen verksamhet (företaget som jag nämnde, som bland annat hyr ut rum och tar hand om turister) och är inte dummare än att hon inser värdet av att ha långväga gäster hos sig som i sin tur kan medverka till att marknadsföra hennes företag. Det är inga problem för oss heller, jag hjälper gärna till med det genom exempelvis bloggar, Facebook etcetera. Så det är bara roligt och intressant.

På fredag ska vi sedan besöka den lokala skolan, dels för att Karin ska kunna observera och eventuellt intervjua och dels för att jag ska kunna få en bild av vad jag kan tänkas göra där framöver. Jag har några idéer men vet inte hur mycket som kan genomföras.

Hittills har vi mest bekantat oss med tillvaron och någorlunda kommit in i vardagslivet här. Vi har varit här där vi bor i princip hela tiden, men igår spenderade vi helt eftermiddagen på Doctors Cave. Det är en av Montego Bays fina stränder och jäklar vad fin den var. Det var en av de absolut vackraste stränderna jag varit på, möjligtvis slagen av en i Grekland men det är tveksamt. Kritvit sand, underbart vatten, rent, lugnt, fint och dessutom strålande sol. En perfekt dag och något jag gärna gör om. Någon helg tänker vi dra dit igen och över jul väntar en riktig semestervecka i Negril så mycket sol och bad kommer att stå på schemat längre fram.

Ett antal bilder av allt fint vi sett hittills har tagits men inte lagts in på datorn än. Dessutom är internet som sagt inte det mest pålitliga vi har använt så det återstår att se hur många bilder vi lyckas göra publika före hemresan.

Här fortsätter vi dock uppdatera er så gott det går.
Så på återseende!  

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0