"Coachjobb" och gott väder

Två veckor på Jamaica snart och en vardag börjar sätta sig på allvar. Visserligen bryts den med jämna mellanrum av utflykter, som när Karin ska iväg och intervjua för sin uppsats, men det finns ändå en del någorlunda fasta rutiner som man har börjat följa. Över lag har vi ett väldigt okomplicerat liv här. Vi får exempelvis rätt mycket egen tid vilket behövs då Karin förstås måste lägga ner en hel del jobb på skrivandet och även jag tycker det är skönt att kunna styra över mig själv. Det finns inte så mycket att göra just där vi bor, vi måste ta taxi eller ordna med en av familjen betrodd chaufför för att ta oss till stan. Men det finns gott om plats där man kan sätta sig med sin dator, skriva, läsa eller bara njuta av utsikten och naturen. Så det går långt ifrån någon nöd på oss, tvärtom J

Att träna kan jag däremot sakna, men jag kommer ju komma tillbaka till Sverige lagom till att försäsongen drar igång så det finns tid att hitta matchformen innan matcherna börjar. Här blir det dock inte så mycket tränat. Jag hade hoppats på att kunna springa en del men vi har inga bra motionsslingor eller vägar där det är lämpligt att springa (och det säger jag inte av lathet…). Idag har vi gått en lång promenad på backiga vägar och det var riktigt skönt, trots värmen, att röra på sig. Jag ska dessutom ta tag i lite egenträning i backen upp mot huset där vi bor. Sluttningen upp från vägen till parkeringen här är riktigt brant och kommer bli en tuff utmaning att springa, köra jämfotahopp och liknande i framöver.

När det gäller vädret är det för oss svenskar helt perfekt. De säger att det är lite kallt men jag skulle inte kalla runt 25 grader (vilket jag uppskattar det till utan att veta) för särskilt kallt…

Vi är glada, för att hålla fast vid de yttra förhållandena, att vi bor en bit upp (det är en bra bit över havet) då luften är allt för stillastående nere i Montego Bay och det är lite för varmt (om man ska låta gnällig) för att det ska vara riktigt bekvämt. Dock är det helt okej där, värmen i exempelvis Kingston som ligger mycket längre söderut ska vara klart värre. Vi bor ju på norra sidan, vid norra kusten, så vi har det perfekt vädermässigt.

Vad står då på schemat framöver? Jo, för egen del är nu slutligen en del skoljobb uppstyrt. Eller det blir snarare efter-skola-aktiviteter som står på mitt program. Jag kommer nämligen under en till ett par gånger per vecka, eller liknande, träna skolungdomarna i fotboll. Jag hade räknat med att agera lärare och kanske hjälpa till där det behövdes eller på sin höjd ha lite idrott med dem (de saknar idrottslärare tydligen), men det här känns inspirerande. Tanken är att det ska hållas vanliga fotbollsträningar precis efter skoldagens slut, mellan klockan tre och fyra på eftermiddagen, för skolans elever.

De har tidigare haft ett skollag men tänkte först inte ställa upp i årets skolturnering då de saknade coach, men Karins kontaktperson som vi bor hos hade kontaktat dem och om att jag gärna jobbade en del som lärare och dessutom är oerhört fotbollsintresserad. Därav hela idén med att låta mig träna eleverna i ren fotbollsundervisning. Det var ju inte riktigt vad jag var förberedd på, men det lät ganska formellt och seriöst när rektorn i telefon talade om att “the coach is here now”. Då sträckte jag på mig likt stjärncoachen i Hata Göteborg… J

Nu har jag ingen erfarenhet av att träna ett lag i fotboll men jag har ju haft en hel del idrott under min tid som lärare på Frans Suell och mitt intresse för själva sporten. Nu kan man också skämtsamt säga att jag jobbar med fotboll på heltid, då jag spenderar mycket av den lediga tiden här med att skriva om min egen fotboll samt spela Football Manager. Jag borde kunna dra nytta av FM i undervisningen, så äntligen kan jag få vissa belägg för att det är som ett jobb…

(Tänk på att det är så verklighetstroget och databasen med alla spelarna så noggrant skapad att självaste Arsenal faktiskt har använt spelets databas som hjälpmedel när de har scoutat spelare.).

Nog tjatat om FM, jag vet att det är en lek men ack så tidskrävande och rolig sådan J

För Karins del väntar ytterligare några intervjuer och förstås rätt mycket skrivande. Hon har fått upp farten och lyckats få tag på en hel del intressanta och givande intervjuobjekt, så det känns som att det går fint för henne.

Kanske blir det också några ytterligare utflykter. Det snackades bland annat om ett magnifikt vattenfall som ska vara en av de största sevärdheterna här på ön. Sonens flickvän kommer hit från USA idag och tanken är nog att vi ska hitta på något allihop de närmaste dagarna. Sen var det ju tal om intervju med tidningen och rentav eventuellt ett tv-inslag, men hur det blir med det återstår att se. De vi bor hos vill gärna marknadsföra sin verksamhet förstås och gör det gärna genom oss om tillfälle ges, så det var nog mer på Karins kontaktspersons initiativ än på ett initiativ från lokaltidningen. Jag vet inte om vi, en svensk student som skriver uppsats och en svensk lärare som enbart är här för att se, lära och få lite erfarenhet av att jobba med skolan, är så jätteintressanta. Vi är nog ganska nöjda om vi “slipper” vara med på några medieupptåg, även om vi absolut inte har något emot att hjälpa till med marknadsföringen av det här stället.

Vi får helt enkelt se vad som händer framöver.
Jag återkommer garanterat här!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0