Ändrade planer - flytt på gång

Vi har snart avverkat tre veckor här, det vill säga en tredjedel av tiden. Det går fort och mycket händer, även om vi över lag har det oerhört lugnt med mycket datoranvändande och stillasittande. Lite slö blir man, det ska jag ärligt erkänna. Försäsongen kommer lägligt för mig sen när vi är hemma igen. Dock händer det mycket i form av nya intryck, erfarenheter och bara att leva i en annan typ av vardag ger förstås en del.

Det har dessutom blivit lite nya, delvis omvälvande, planer här hastigt och lustigt. Vi ska nämligen byta boende och flytta från det här stället till ett annat som sysslar med turistverksamhet (vad det verkar i högre utsträckning än vad som är fallet här).

Som jag var inne på tidigare har vi, sedan någon vecka tillbaka, märkt att man lätt går varann på tårna (vi och de vi bor hos alltså) när man bor så tätt. Det har känts lite spänt, lite irriterat, på sistone.Idag (tisdag morgon) före frukost togs anledningarna också upp med oss.

Vi är tydligen de första de hyr ut till under längre tid och nu visade det sig att det inte är alldeles lätt att ha någon inneboende. Något som förstås är ganska naturligt. Vi har också känt av detta och det har varit lite svårt att veta hur man ska förhålla sig. Ska vi försöka integrera oss och sträva efter ett kulturutbyte dagligen, eller ska vi försöka hålla oss ur vägen och låta de två driva sitt företag (galleri + turistverksamhet) i fred?

Hursomhelst kände Karins kontaktperson nu att det är för mycket jobb som väntar (den riktiga turistsäsongen startar snart) inom kort för att det ska funka med att dessutom ha oss boende här. Något som vi ändå kan förstå, vi har ju som sagt känt att det varit lite för tight och inte helt optimalt varken för deras eller vår del.

Nog om detta, då det trots allt ser ut att bli riktigt bra. Det då vi på fredag flyttar till en annan liknande verksamhet, dock större, som hyr ut boende till turister. Där kommer vi att få mer eget utrymme, eget kök, eget badrum, trådlöst internet och så vidare. Det känns kanon, om allt det infrias blir det en klockren lösning. Något som alla förmodligen vinner på.

Vi har, ska tilläggas, haft tre bra veckor här och blivit väl mottagna över lag. Vi har fått en intressant inblick i den jamaicanska vardagen och vi har också tack vare de vi bor hos fått möjlighet att uppleva traditioner, se andra platser etcetera. Så helhetsintrycket är positivt, även om det hela kunde ha varit mer välplanerat från början med facit i hand.

Nu tar vi nästa steg och fortsätter vår vistelse här.
I hopp om bättre internet efter flytten vågar jag dessutom så smått utlova ännu fler inlägg och framför allt fler bilder.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0