Bästa fotbollsdagarna på länge

De senaste dagarna har varit årets roligaste och bästa hittills när det gäller fotbollen. Dels för att vi gjorde säsongens bästa match så här långt i lördags, dels för att vi likt kalvar på grönbete fick kliva ut på årets grästräning igår. "Att jaga en boll på en gräsplan är en av de bästa känslorna som finns", som en kollega sa igår.
Instämmer fullt ut, säger jag.

Att kliva ut på en delvis ojämn, tungsprungen och rätt svårspelad matta var riktigt härligt, som alltid när det handlar om träningspremiär på gräs. Trots att det bjöds på en del felstudsar så var det ett givande pass. Framförallt den avslutande spelövningen blev riktigt rolig och bra.

Det sistnämnda gäller även för 2-1-segern i träningsmatchen borta mot Munka Ljungby, också det ett division 6-lag men inte från samma division 6-serie som vi, i lördags. Skönspelet lyste visserligen med sin frånvaro och motståndet var inte av allra högsta klass, men likväl blev det en riktigt nyttig match för oss. Munka Ljungby spelade tufft och var fysiska, men vi stod upp i duellerna på ett imponerande sätt. Att de blev lite griniga och att vi tvingades kriga rejält mot slutet för att hålla ledningen gjorde segern än skönare. 

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Starklaginsatsigraspremiaren/ - matchreferat på vår hemsida

Det faktum att segern togs tack vare att vi på ett allt bättre sätt jobbar tillsammans som ett lag nu förstärker bara bilden av den ovan nämnda matchen som något riktigt positivt. Mer om det utvecklar jag här:

http://hfolympia.bloggplatsen.se/2012/03/25/7615580-sa-ratt-och-sa-bra-hfo/ 
 
Även sett ur ett individuellt perspektiv var det en lysande fotbollslördag, utan att för den skull dra för stora växlar av det hela. Många hos oss klev fram och stod för starka insatser och för egen del gick det också riktigt, riktigt bra. Det har gått åt rätt håll för mig de senaste matcherna och mot Munka Ljungby fungerade det över förväntan. Framförallt defensiven kändes nästintill klockren med en rad brytningar och bra beslut.

Så mycket positivt att ta med således. Och det var längesen det var så enormt kul att spela fotboll som nu. Såväl glädjen som självförtroendet har ökat ordentligt den senaste tiden. Bara att hoppas att det håller i sig.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0