Äntligen lite framgång

Efter flera tunga fotbollshelger för oss i HF Olympia blev det i alla fall lite framgång igår. 2-2 i DM mot Vikens IK var inget mästarresultat på något sätt, men vi gjorde trots det en riktigt bra match och det fanns mycket positivt att ta med. Dels tycker jag att vi spelade ganska stabilt defensivt, de skapade egentligen bara riktigt heta chanser och gjorde mål på fasta situationer.

I övrigt försvarade vi oss bra och framförallt i andra halvlek (även om våra mål kom före paus) hade vi ett riktigt vasst omställningsspel som resulterade i en rad solklara målchanser som i sin tur borde ha gett oss i alla fall ett par mål till. Men det viktigaste var att vi fick med oss en så positiv spelmässig insats och nu har något bra att jobba vidare med.

Själv inledde jag på bänken men fick hoppa in redan efter cirka 25 minuter. Resterande 20 minuterna av första halvlek handlade mycket om försvarsspel då Viken var spelförande, men det fungerade bra då hela lagets defensiv var tät. I andra halvlek var jag mycket mer delaktig i spelet framåt längs högerkanten. Det fungerade nästintill förvånansvärt bra samtidigt som vi fortsatte att spela skapligt stabilt defensivt. Som helhet kändes insatsen därmed lyckad, glädjande nog.