Jag blir så trött...

...på folk som lever i sin egen värld och helt verkar tycka att det är rätt att totalt avsäga sig allt tänkbart ansvar här i livet.

Anledningen till att jag skriver det här inlägget är en insändare som jag läste tidigare i veckan. Den var skriven av en person som spydde galla över Telia. Skribenten i fråga hade tydligen jobbat på Telia, fått sparken och nu fått kronofogden efter sig för obetalda telefonräkningar. Felet var helt Telias, enligt skribenten, men inte i första hand för att de gett honom sparken utan för att räkningarna som nu släpade efter var orsakade av ett telefonabonnemang tecknet med företaget.

Detta hade sagts upp, men en bindningstid gällde ju (givetvis, hur många såna avtal kan du teckna idag utan att binda upp dig på X antal månader?) vilket innebar att skribenten fortfarande var tvungen att betala för det. Han sågade dock Telia totalt för detta och menade att han borde ha sluppit fortsätta betala då han nu, sedan han tvingats flytta efter att han blev arbetslös, inte kunde använda abonnemanget eftersom han tvingades bo hos kompisar. Och allt hans "lidande" var Telias fel, bara Telias fel!

Visst förstår jag att det är tufft om man är arbetslös och har det jobbigt med räkningarna. Men seriöst, hur resonerar alla (det känns som att de blir fler och fler) som fullständigt avsäger sig själva allt ansvar och bara lastar över det på andra? Det kan väl knappast vara en nyhet för någon (särskilt inte en Telia-anställd...) att avtal som det ovan nämnda ALLTID har en viss bindningstid? Tecknar man ett får man väl själv ta konsekvenserna om det av någon anledning blir så att man inte vill eller kan ha kvar det. Det är ju inte Telias fel att deras kunder går med på att binda upp sig en viss tid framåt.
 
Jag blir så trött på folk som hela tiden vill kasta skit på företag, andra människor, myndigheter eller annat i samhället när något går emot utan att överhuvudtaget reflektera över sin egen roll i det hela. Självklart finns det tyvärr många som orättvist nog hamnar i jobbiga, svåra situationer. Men vissa får faktiskt delvis skylla sig själva och borde träna på att ta lite eget ansvar. 

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha, kan du länka till insändaren? (om den finns på nätet)

2012-03-16 @ 16:32:07
Postat av: Affe

Haha nej tyvärr, den stod bara i papperstidningen tror jag.

2012-03-16 @ 23:03:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0