Givande onsdag och nedräkning till resan

En arbetsvecka till är över, det är helt galet egentligen. Jag har sagt det förr och det tåls att påpekas igen: veckorna går något helt sanslöst fort. Men inte klagar jag för det, det finns ju så mycket att se fram emot. Om exakt en vecka, nästa lördag, bänkar jag mig på flyget från Kastrup för att inleda en fantastisk resa mot Zanzibar att träffa min underbara flickvän igen. Det är den absolut största av flera höjdpunkter som väntar inom kort. Så låt dagarna gå, det finns mycket kul runt hörnet :)

Att den här veckan har gått extra snabbt beror nog på att vi har haft en studiedag. Eleverna var lediga samtidigt som vi lärare såg till att bli lite klokare. Åtminstone kändes det så. Föreläsningen, som lockade 2700 lärare, i Baltiska hallen var en av de mest givande föreläsningarna som jag har besökt någonsin.

Föreläsningen i sig handlade om bedömning i skolan, alltså bedöming av det som eleverna presterar, och om hur vi lärare kan göra den så effektiv som möjligt. Detta så att den inte bara ger oss en summerande bild av hur eleverna utvecklas utan även ger dem en god möjlighet att ta kliv framåt successivt tack vare vår bedömning.

Det kanske inte låter så jättespännande eller begripligt, men jag känner det riktigt nyttig för mig i min roll som lärare. Sällan har faktiskt en så pass lång föreläsning varit så fängslande och intressant rakt igenom.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0