Jag blir mörkrädd

Ja, man blir mörkrädd av flera anledningar när man läser alla korkade, idiotiska kommentarer angående Zlatans lika åt helvete dumma utvisning igår. För att summera lät det ungefär så här från ett stort antal, uppenbarligen inte så intelligenta människor, av de som yttrade sig på forum, i artikelkommentarer på sportbladet och liknande igår: "Folk är bara avundsjuka, Zlatan är en megastjärna och kändis, har massor med pengar och dominerar, det är bara jantelagen som gör att alla avundsjuka töntar klagar".

Har jag missat något? Är det inte så att det är ännu mer korkat att dra på sig en så överjävligt onödig och barnslig utvisning när man är just lagets stjärna, bär mycket av laget på sin axlar och i sin roll som megastjärna/kändis ständigt har blickarna på sig?

Uppenbarligen tycker dock inte alla Zlatan-älskare det. Det finns en stor samling människor som totalt verkar sakna verklighetsuppfattning och som aldrig någonsin kan kritisera Ibrahimovic, oavsett vilka idiotgrejer han har för sig. Jag tycker det är riktigt patetiskt att, som vissa verkar göra, se som sitt livs uppdrag att hela tiden försvara honom. Man undar hur vissa tänker, om de nu överhuvudtaget tänker.

Zlatan satte sitt lag i skiten igår, han svek sina lagkamrater och jag tycker det är bedrövligt att han aldrig lär sig. Han är en fantastisk fotbollsspelare och väldigt viktig för mig, men att bete sig som ett litet tjurigt barn som inte kan agera vuxet är verkligen inte acceptabelt.



Att folk då ska förlöjliga och håna de människor som har vett att kritisera Ibrahimovic när denne förtjänar det är i sig också riktigt pinsamt. Visst, jag hade gärna haft hans fotbollsegenskaper och ett bankkonto i klass med hans. Men varför skulle jag vara avundsjuk på Zlatan? I övrigt skulle jag inte för en sekund vilja byta bort mitt liv mot hans. Argumenten om avundsjuka är bara löjliga och det är egentligen tragiskt att allt numera ska värderas i pengar och kändisskap. IQ, mognad, ledaregenskaper och lite ansvarskänsla är ju också egenskaper som borde vara eftersträvansvärda...

Till sist en annan sak som gör mig mörkrädd: I en del kommentarer som har gått att läsa har folk utan att blinka menat att Zlatan gjorde något bra, att han gjorde rätt som slog till Napolispelaren och att de övriga Milanspelarna borde ha gjort likadant. "De skulle ha spöat honom, som Zlatan, man ska stå upp för sina bröder".

Helt seriöst, även om det kan vara förvirrade småkillar med för mycket adrenalin i kroppen som sitter och skriver så ser jag det i ett större samhälleligt perspektiv. Det är inte konstigt att det är bråk, misshandlar och skit när det finns ett stort antal människor (vilket jag kan garantera att det gör) som på fullt allvar tycker att det är en självklarhet att man med våld ska "stå upp för sina bröder" och att det är helt rätt att agera så, oavsett konsekvenserna.

Det skrivs så sjukt mycket idiotiska och totalt bedrövliga saker numera så ibland undrar man om yttrandefriheten är så bra alla gånger...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0