Mördarbackar

Rubriken syftar till de många och framförallt långa backarna som omger oss här uppe där vi bor, visserligen lägre över havet än de första tre veckorna men ändå på en klart högre nivå än vi är vana vid. Läget ger oss underbar utsikt och bjuder på vackra solnedgångar. Dessutom ger det oss fina motionsmöjligheter i form av de nämnda backarna, låååånga uppförslut som aldrig vill ta slut och som dessutom är branta rakt igenom. De sliter att bara att gå i och när vi igår dessutom prövade att springa en runda visade de sig vara dödligt jobbiga.

Att springa på slät mark är inga större problem här, trots en temperatur på i snitt 27-28 grader nu och en klart tunnare luft här uppe än vad vi är vana vid. Grundkonditionen känns riktigt bra, men backarna igår tog nästan livet ur en. Det kändes som om man sprang i ett ekorrhjul och inte kom framåt, trots maximal ansträngning för att med skaplig fart ta sig framåt.

Upp kom vi dock och man var duktigt nöjd med sig själv efteråt J

Försäsongen är här med igång för egen del och tanken är ett par löprundor i mördarbackarna i veckan fram till hemresan. Då borde den “riktiga” försäsongen som drar igång i januari inte kännas allt för hemsk.

I övrigt då? Jodå, vi klagar inte. Vädret är fortsatt varmt och det är shorts och t-shirt som gäller konstant. Lite väl kvavt ibland, om jag ändå ska låta lite gnällig bara för sakens skull då jag egentligen inte har något att klaga över, men vi kan ta det… J

Karin jobbar för fullt med uppsatsen och närmar sig målet, även om det förstås återstår en del putsande tills handledaren är nöjd. Förhoppningsvis hinner hon pusta ut lite och koppla av under julveckan, då vi mellan den 21:a och 28:e december kommer att befinna oss på den kanske största turistorten här, Negril. Där väntar enligt allt vi fått beskrivet fantastiska stränder och vi ska leva som renodlade turister i en vecka.

Innan dess ska vi också hinna med en dagsutflykt till Dunns River Falls, ett vattenfall som är en av de största turistattraktionerna och något av det häftigaste att se här på Jamaica tydligen. Det ser vi fram emot för tillfället och fortsätter att ta vara på Jamaicatiden J

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0