Julkalender och stranddagar

Snö hemma, i mängder, iskyla och julförberedelser - ungefär det är väl vad rapporterna från Sverige har sagt via Facebook, mail och liknande de senaste dagarna. Här kan jag inte påstå att vi känner av något av det särskilt mycket, men vi gör trots 25-27 grader, sol, fantastiska stränder (måste bara påpeka det här, för att vara lite lagom jäklig mot alla er där hemma...) och allmänt sköna dagar vårt bästa för att få in lite julstämning.
 
Det genom att kika på årets upplaga av julkalendern via SVT Play. Vårt numera riktigt bra nät ger oss på så sätt möjlighet att åtminstone ta in lite av julstämningen. Dessutom har vår trevlige värd (det ryktas att han tänker bjuda på ytterligare en kaka senare idag) precis satt upp julbelysning på huset och julgranar med mängder av julkulor möter oss i supermarketens entré. Så en del julvibbar känns av, trots att vädret gör det svårt att ta in att det faktiskt är december nu.
 
Idag har vi en stilla dag på hemmaplan. Karin jobbar för fullt med uppsatsen och jag nöjer mig med att läsa fotbollsnyheter och skriva lite, exempelvis här i bloggen. Igår var vi iväg en runda - det är skönt att kunna komma ut och se sig om på egen hand nu jämfört med tidigare då vi var mer låsta - till stan följt av stranden. Hade jag inte haft fulla väskor redan hade jag handlat på mig några skjortor, det fanns en hel del fina kläder till bra priser (i övrigt är priserna på exempelvis mat ungefär de samma som hemma). Stranden blev sedan en ny trevlig upplevelse. Den, Doctors Cave, är ruskigt fin och det är skönt att leva lite turistliv också. Just variationen - att dels spendera tiden som boende här och uppleva den jamaicanska vardagen och att dels kunna ha vissa dagar då vi enbart agerar turister - är perfekt.
 
 
Ackee - speciell jamaicansk frukt som används till matlagning och kan tillagas på många olika sätt


Maten som vi har ordnat själva har mestadels bestått av pasta, avocado, tonfisk och sallad här,
så även om det långt ifrån går någon nöd på oss var det inte fel med burgertallrik - eller det här, jerk chicken (jamaicansk specialité tydligen, kycklig med diverse rejäla kryddor) - på stranden igår...
 
En helt vanlig decemberdag... :)
 
Nej, vi klagar inte för tillfället... :)
 
Nöjda Jamaicaäventyrare
 
 
Fruktjuice och ananasjuice - finfint!

 
Skapliga stränder här
 
Vår nya kompis som vi tyvärr inte träffar nu efter flytten
 

Kommentarer
Postat av: Tuppen

Ah?

2012-12-10 @ 20:20:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0