Fortsatt positiv Jamaicavardag

Det levereras i hög grad på många fronter nu: Jamaica bjuder på fortsatt gott väder, sköna dagar och fina upplevelser, NIK respektive MFF gör klart med starka nyförvärv på hemmaplan och vår hyresvärd fortsätter med sitt mycket lyckade kakbakande :)

Så löd min Facebookuppdatering häromdagen och det stämmer fortfarande in på vardagen här. Förutom att vi har det riktigt bra är rapporterna hemifrån positiva. Dessutom fortsätter kakorna att dyka upp hos oss med jämna mellanrum… :)

För att njuta lite extra i värmen har jag, för att fördriva tiden när Karin pluggar, passat på att bänka mig framför nedladdade MFF-Mjällby från 2010. Matchen då guldet säkrades har jag faktiskt inte sett i sin helhet i tv-version förrän nu. Jag var ju själv på plats och minns den magiska stämningen, ett underbart minne som bara förstärktes nu när jag märkte hur väl stämningen och atmosfären nådde ut även från tv-sändningen. Magiskt! :)

Det blir mycket stillasittande men som tur är ger vägarna i det lugna, fina området här oss perfekta motionsmöjligheter. Det blir i alla fall en långpromenad per dag och ett par löprundor i veckan är planerade. Vi kom igång med springandet förra veckan och den andra rundan kändes rejält i kroppen även den, om än inte så extremt som första gången vi sprang. Skönt är det i alla fall att röra på sig och uppförsluten ger som sagt finfin träning.

I övrigt blir det mycket film, julkalendern via SVT Play och kortspel för att roa oss när Karin tar pauser i sitt skrivande. Kortspelet går dock så fruktansvärt dåligt så det kan vi nog tänkas sluta med…

Planerna för de avslutande veckorna börjar nu sätta sig. Vi kommer att åka med vår hyresvärd, som även med glädje agerar guide och gör det på ett grymt bra sätt, till Dunns River Falls. Det är nog det mest kända av de turistlockande vattenfallen som finns här och det ska bli en upplevelse att se det.

Därefter väntar Negril på fredag och en vecka framåt. “Vanligt” turistliv står på schemat då när vi kommer att bo på hotell, ha gångavstånd till stranden och bara kunna följa med turistströmmen. Det blir rätt skönt det, även om jag knappast jobbar ihjäl mig nu… :) Det blir hursomhelst kul att uppleva Jamaica även ur ett nästintill övertydligt turistperspektiv, samtidigt som det ger mycket att uppleva landet ur ett vardagsperspektiv också som vi nu har gjort i snart sex veckor.

Under sluttampen kommer vi att, efter Negrilvistelsen, ta ytterligare någon utflyktsdag. Vår tyske värd Doc har erbjudit sig att visa ytterligare några sevärdheter, även det i form av bland annat ett vattenfall och annan fin natur. Eventuellt ska vi även göra något på egen hand också, vi får se lite om tiden räcker till för Karin och hennes skrivande.

Oavsett vad kommer vi att kunna säga att vi både har sett och upplevt mycket av Jamaica, från flera synvinklar, när vi återvänder hem. Det enda som är lite synd är att det inte blev något fotbollstränarjobb på skolan för mig nu när vi bytte bostadsort, men sett till helhetsbilden gör det dock väldigt lite.

Nu ser vi fram emot de närmaste dagarnas äventyr och skickar ytterligare en hälsning hem till Sverige :)

 


En av många kakor :)
 
Längs med havet precis på väg från stranden Doctors Cave.

Slappande och skrivande på uteplatsen i trädgården här.
 

Stranddag :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0