En tysk, kakor och bättre förutsättningar

Vi har nu flyttat och installerat oss på det nya stället. Allt är klockrent hittills, så det känns bara fördelaktigt med att ha flyttat hit. Bland annat har vi nu  trådlöst nät, som just för tillfället underlättar ordentligt då jag jobbar med bloggen och bilder till densamma, samtidigt som Karin behöver det för skolarbetet.

Lite upp och ner är det, men det har blivit allt bättre under dagen och enligt den sköne tysken som har det här stället krånglade det igår för att hans vän, även han från Tyskland, som är här laddade upp en mängd filmklipp då han gör en film om Jamaicavistelsen. När han reser hem i helgen väntas det bli ännu bättre och vi räknar med att även framöver kunna göra som igår kväll, det vill säga kika lite på TV4 Play och följa Solsidan :)

Att nätet funkar bra är förstås skönt. För mig är det, trots min stora passion för bloggandet och för att uppdatera mig om diverse saker, inte jätteviktigt men ändå givetvis en fördel och för Karins uppsatsarbete nästintill ett måste.

Nu är inte ett fungerande nät den enda fördelen med att bo här, där vi nu efter omständigheterna hastigt och lustigt hamnade. Fördelarna med den här lösningen är många: vi har mycket mer plats (en liten lägenhet i princip, med ganska stort rum, bra plats för kläder och packning, eget kök, fint badrum), mer utrymme att röra oss på runt omkring här och mycket mer frihet. Vi kommer att kunna promenera, springa och ta oss till stan utan att det är någon säkerhetsrisk och utan att någon följer med oss. Dessutom är det riktigt fint och mysigt här.

Vi tog en promenad förut och insåg att det finns fina möjligheter till motion här. Flera långa, branta backar som vi tänker ta oss an genom att springa om morgnarna längre fram under vistelsen och flera fina promenadvägar med vacker inramning i form av både utsikten och miljön.

Så allt känns positivt. Inte minst mottagandet (vilket i och för sig var kanon när vi anlände för tre veckor sedan också, men nu känns det mer äkta) och kontakten med värden som inte bara är hjälpsam och har många intressanta historier att berätta om såväl Jamaica som Tyskland, utan även intresserar sig för oss och Sverige.
 
Det kommer bli spännande, lärorika och avkopplande veckor här. Det vågar jag redan lova!

Hur det blir mer fotbollstränandet av skoleleverna på Buckingham återstår däremot att se. Förutsättningarna är ju annorlunda nu än när jag träffade rektorn där. Tanken var ju att jag skulle träna dem i fotboll ett par gånger i veckan. De har dock inte hört av sig från skolan än men vi var där för en av Karins intervjuer tidigare i veckan och då pratade flera av barnen med mig och frågade om jag var deras nya coach, om när vi skulle träna så jag antar att de har presenterat det så för eleverna. Men nu bor vi klart längre bort från skolan och det både blir praktiskt samt ekononomiskt svårare när man ska ta sig dit.

Kanske man jag erbjuda mig att komma dit och dela med mig av lite idéer och övningar en gång om de vill, de kan ju tänkas ha andra vuxna som vill vara tränare för eleverna men som kanske vill ha lite tips. Alternativt att jag gör någon form av träningsprogram och skickar till dem i text och bildform. Det vore roligt och en bra erfarenhet men frågan är om de skulle vara intresserade av en sån lösning.
 
Vi får se helt enkelt. Vad som däremot kommer ske är att jag kommer uppdatera tämligen flitigt här med många fina bilder under de närmaste veckorna. Men först tänker jag gotta mig med vår tyske väns nybakade kaka (andra dagen i rad han bjuder på kakor, finfin service!)... :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0