Dunns River Falls och berömda grottor

Vi är nu tillbaka hos Doc, vår tyske värd, i Montego Bay efter en lysande vecka i Negril. Där bjöds det bland annat på grymma stränder, sol och bad, den bästa restaurangen som jag någonsin ätit på och makalösa solnedgångar.
 
Negrilvistelsen ska jag förstås skriva en hel del om inom kort, plus lägga in en rad bilder, men först måste utflykten till Dunns River Falls förra veckan ges några rader.
 
Förra onsdagen åkte vi, både skjutsade och guidade av Doc och hans fru, österut till Ocho Rios där vattenfallet Dunns River Falls är beläget. Det är en stor turistattraktion och det var inte svårt att förstå varför. Dels var det jättefin miljö, med all växtlighet och grönska, dels var det en riktigt häftig upplevelse i sig att klättra uppåt längs med fallet. Visserligen är det turistanpassat runt omkring förstås, men själva fallet var rakt igenom naturligt och "äkta".

Det tog sin lilla tid att ta sig upp, dels för att det var rätt knepigt på vissa ställen och dels för att vi långt ifrån var ensamma om att ha tagit oss dit just den dagen. Sakta men säkert tog vi oss uppåt samtidigt som Doc glädjande nog fotade en del åt oss, så vi fick en del härliga bilder som dokumenterade vår vattenfallsklättring.

Det var som sagt riktigt häftigt och en upplevelse som jag är glad att vi har fått vara med om tillsammans. Givetvis var det något som garanterat ger klart mer och känns mycket mer givande när man själv är med om det, än när man berättar om det. Det var helt enkelt något som behöver upplevas på egen hand för att man ska kunna känna hur roligt, spännande och intressant det är. Jag försöker dock återge lite av den känslan med hjälp av en rad bilder.
 

Vi mitt i fallet på vägen upp.
 
På samma plats som på bilden ovan, på väg upp.
 

Skön miljö att vistas i, minst sagt.
 
En av de enklare bitarna. Våra lånade klättrarskor var hursomhelst till stor hjälp, grymt fäste :)

Även det här en enkel bit. Det var inte världens svåraste uppgift, men stundtals fick
man slita en del ändå.
 
Vi två mitt i fallet, efter att första biten var avklarad.

Efter besöket vid vattenfallet åkte vi vidare till Green Grotto Caves. De grottorna, eller i alla fall en av de två, är faktiskt världsberömd då delar av Bondfilmen Live and let die spelades in där. Vi fick en intressant guidad tur i grottorna och det var mäktigt att se den värld som fanns där inne. Bland annat använde slavar grottgångarna för att fly och spanska soldater gjorde det för att klara sig undan britterna på 1800-talet.

Vi lyckades inte ta så många bra bilder då ljuset av förklarliga skäl var rätt bristfälligt, men googla Green Grotto Caves om ni vill se häftiga bilder där inifrån.

Även grottorna var en stor upplevelse och det är riktigt kul att ha sett dem. Lite historisk mark och spännande förstås att få ta del av det enorma grottlandskapet som finns under jord där. Hela onsdagen blev på så sätt en givande dag och det var en av de absoluta höjdpunkterna hittills under vår Jamaicavistelse.


Grottans innandöme. Dock inte den där Bondfilmen spelades in.
 

Jag inne i den första av de två grottorna.
 

Solnedgång under en av våra promenader här i området där vi bor nu.
 

Där ser ni vår altan till vänster om klädstrecket. Vårt hem just nu och vi trivs kanon!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0