Klockren fotbollsvecka

Sista veckan utanför Skåne och Helsingborg den här sommaren innehöll en hel del fotboll, för ovanlighetens skull... Och det blev en riktigt lyckad avslutningsvecka då mitt kära gamla NIK ryckte upp sig rejält efter förlusten mot seriejumbon Lessebo och plockade två riktigt sköna segrar i division 4-fotbollen.
 
Måndagen innebar match på Ljungvallen och det blev en rejäl revansch efter fiaskot veckan före. 6-0 och total utspelning av Lindås/Långasjö. Skönt att de studsade tillbaka så snabbt och visade att de ska höra hemma i den absoluta toppstriden.
 
 
 
 
 
Därefter stod lite träning på schemat i onsdags. Sista passet för mig med NIK för den här gången och som alltid riktigt kul att träna med de grabbarna. Själv behöver jag komma igång nu inför de avslutande matcherna under hösten här i Helsingborg och träningarna med NIK har varit riktigt bra.
 
 
 
Fokus på onsdagsträningen låg förstås på den viktiga toppmatchen, seriefinal i princip, som väntade i fredags då NIK gästade Tingsryd United, laget som inför matchen ledde serien med Ängö och just NIK en poäng bakom (Nickebo trea med sämre målskillnad än Ängö).
 
Fredagskvällen bjöd sedan på en för oss tillresta NIK:are underbar fotbollsmatch. Hela NIK-kollektivet gjorde en bra insats och man vann till slut med 3-1. Inte alls orättvist men nervöst var det matchen igenom. 1-0 blev 1-1 och därefter, i början av andra, missade Tingsryd en straff. NIK kopplade sedan ett visst grepp med 2-1-målet och skapade lägen, borde ha punkterat med ett 3-1-mål men brände bland annat en straff innan det så förlösande 3-1 kom med ett par minuter kvar.
 
En underbar seger, en stark insats och tre poäng som innebar att NIK tog klivet upp som ny serieledare. Inte konstigt att det var så här glatt i omklädningsrummet efter (budskapet går nog fram, trots en kass bild):
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0