Fotbollsveckan

Förra helgen var som jag ganska bittert har påpekat här riktigt jäkla usel sportmässigt för min del. Mer glädjande då att veckan som följde blev mer lyckad på sportfronten. Det trots MFF:s förlust i Norrköping och mitt självmål igår samt Bostons uttåg ur Stanley Cup-slutspelet.

Glädjeämnena har trots allt vägt över och det ganska klart. Veckan inleddes med ett besök på Swedbank Stadion där MFF tog emot Syrianska. Det slutade med en lysande kväll: MFF spelade ut gästerna totalt, bjöd på riktigt fin fotboll och vann med 2-0 efter två snygga mål.



Därefter har det mesta i sportväg handlat om mitt eget fotbollsspelande och oss i HF Olympia. Efter en tung säsongsinledning med två raka A-lags- respektive B-lagsförluster fick vi äntligen smaka på segerns sötma igen igår. Det tack vare en riktigt bra insats i B-lagsserien mot Billesholms GIF. Vi spelade fin fotboll, skapade mängder med chanser, gick upp till 2-0, tappade oturligt till 2-2 men tog oss samman och säkrade årets första trepoängare genom att rycka ifrån till 5-2. Att gästerna reducerade i slutsekunderna gjorde ingenting (dessutom var målet tre meter offside enligt de som stod närmast) utan vi kunde äntligen jubla och njuta av tre poäng.

För egen del blev det en rolig match, trots ett snöpligt självmål. Det betydde 2-2 och då kändes allt enormt tungt eftersom vi hade tappat en rättvis ledning som dessutom borde ha varit klart större. Självmålet i sig behövde jag dock inte skämmas över. Det kom till när jag tog en lång löpning hem från min högermittfältsplats (som jag hade i andra halvlek efter att ha spelat högerback i första) under en Billesholmskontring och med en sista-sekunden-glidtackling försökte avvärja ett i det närmaste öppet mål. För en hundradel hann jag vara stolt över den klockrena brytningen, för att sedan se bollen glida in precis intill stolproten...

Nu betydde det målet ingenting i slutändan och i stället kunde jag glädja mig åt flera saker. Dels åt segern och åt att vi visade styrka som reste oss efter 2-2 och tog tag i matchen totalt igen, dels åt att det trots självmålet gick bra. Defensivt jobbade jag så hårt jag bara kunde både som back och som mittfältare. Offensivt var jag dessutom mer delaktig än vanligt och stod bland annat för ett par farliga inlägg och en frispelning inne i straffområdet.


http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Sasongensforstatrepoangare/ - referat på vår hemsida

http://www5.idrottonline.se/HFOlympia-Fotboll/Nyheter/Egnanyheter/Sasongensforstatrepoangare/ - Olympiabloggen


En lyckad fotbollssöndag för vår del avslutades för min del med att jag hängde på vår assisterande tränare för att se division 3-derbyt uppe i Höganäs mellan hemmalaget och Råå IF. Hans son spelar i Råå så det var anledningen till att han skulle dit och jag tyckte att det var ett utmärkt tillfälle att få se lite lokalfotboll. Mycket kamp och ingen vidare match bjöds vi på men det var ändå riktigt gott att njuta av lite livefotboll och nöjt sitta där med en skön trepoängare i ryggsäcken. 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0