Soligt och positivt

En vecka har nu gått på mitt nya jobb, en tillsvidaretjänst åtminstone fram till och med sommaren, på Frans Suells och Jörgens Kocks gymnasium i Malmö. Den veckan blev bättre än vad hade vågat hoppas på, klart bättre rentav. Omställningen som det har inneburit att gå från "vanlig" svensklärare till lärare i svenska som andraspråk, för elever med väldigt liten svenskerfarenhet (vissa har bara varit i Sverige sedan ett par månader tillbaka) var något jag oroade mig lite för, men den har enbart varit positiv.

Första veckan har nämligen varit rakt igenom rolig, utvecklande och positiv. Eleverna har varit helt suveräna att arbeta med, de är motiverade och vill verkligen lära sig samtidigt som de är trevliga och enkla att ha och göra med. För mig är det en stor utmaning att anpassa mitt sätt att lära ut så att det fungerar optimalt för eleverna, något som förstås inte är helt enkelt men som å andra sidan måste få ta ett tag. Att det kommer att bli bra med tiden tvivlar jag dock inte på och jag är även övertygad om att jag kommer att ha blivit en enormt mycket bättre lärare efter den här tjänsten.

. . . . . . . . . . .

Igår passade jag på att njuta av den lyckade jobbveckan genom att se MFF slå Djurgården. Riktigt skönt att de tog tre nya poäng, speciellt då det har varit så mycket diskussioner kring den här tidigare avbrutna och nu omspelade matchen. Rättvist tycker jag också det var även om Djurgården skapade en del heta lägen, då MFF trots allt helt dominerade andra halvlek spelmässigt och kontrollerade ledningen då.

Malmö bjöd också på en vacker höstdag. Matchen spelades så tidigt som 11.00 då polisen krävt det eftersom Sverigedemokraterna skulle ha en demonstration på eftermiddagen och därför blev det en förmiddag med fotboll. Själv kom jag ner med tåget redan runt tio och fick därmed tid att ha det gott i solskenet på väg till arenan, via en promenad genom Pildammsparken. Mycket finare än den höstmorgon som man bjöds igår kan inte hösten vara.



 








. . . . . . . . . . .

Kvällen spenderades med Karin och det blev ett biobesök för oss två. Många nya filmer har ju precis haft premiär och av dessa valde vi att gå på En dag. En ganska bra, rolig och småskön film som var väldigt lättsam att se. Klart värt biobesöket som ju dessutom gjordes i bästa tänkbara sällskap. Därmed fick en lyckad lördag dessutom en fin avslutning.

Framöver skulle jag också gärna se Jägarna 2 på bio, samtidigt som nya Svensson Svensson nog lika gärna kan laddas ner och ses hemma. Känns inte som att det är en film man bör se på bio i lika hög utsträckning som Jägarna, eller är jag fel ute?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0