Vackert höst-Småland

Del blev en riktigt fin helg i Småland hos mamma och pappa under förra veckoslutet. Den här gången blev det bara ett par dagar där för mig och Karin, men trots det hann vi med en del.

Lördagseftermiddagen gick åt till en utflykt inåt Smålandsskogarna då vi gav min kära sambo en inblick i hur landsortsgemskap och lokalt engagemang är när det är som bäst. Det genom att ta med henne till Hovmantorp för att se NIK kvala till elitfyran i fotboll… :)

Engagemang i överflöd stod de nästan 50 tillresta NIK-supportrarna för, men tyvärr räckte det inte då Nickebo förlorade med 2-1 i den sista kvalomgången. 2-2 hade räckt till avancemang i seriesystemet men närmare än en rad jättechanser under sista halvtimmen kom de inte.

Efter fotbollen återvände vi hem till östra delarna av Småland och fixade mat, för att sedan bänka oss för några tuffa omgångar med Kinaschack. Karin är tråkigt nog för jäkla vass på det (hon har det efter sin farmor, grym Kinaschackspelare gamla Ulla) så jag fick finna mig i att få stryk av min egen sambo vilket alltid svider förstås, men en trevlig kväll blev det trots allt :)


I söndags tog vi det bara lugnt, tog en promenad och njöt av det fina höstvädret. Tombo bjöd på höst när den är som bäst och det var avkoppling på hög nivå. Själv smet jag dock hem lite tidigare från promenaden för att se Lecce-Milan och den var knappast avkopplande men däremot fruktansvärt underhållande när Milan vände 0-3 i paus till 4-3.

Resten av eftermiddagen försvann sedan ganska snabbt och det blev dags att dra ner mot Helsingborg igen. Det efter en (för) kort Smålandsvistelse, men likväl oerhört roliga och bra dagar. Som alltid var det skönt att komma hem till Tombo, oavsett var jag bor och även om jag trivs perfekt som nu i Helsingborg.



Vackra Småland i höstskrud


Fint!


Kinaschack på hög nivå


Mamma och pappa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0