Karpathos del 2

Efter att ha spenderat stora delar av dagen på stranden och vid poolen fanns det alltid något att se fram emot när det närmade sig kväll, nämligen maten. Fyra-fem trevliga restauranger med smakfyllda menyer hade vi nära oss runt hotellområdet och under fredagskvällen när vi var i Pigadia var utbudet ännu klart större på liten yta.



Att leva tillsammans med Karin har inneburit att undertecknad har fått upp ögonen för flera olika rätter, jämfört med tidigare då man var ganska låst vid pasta, köttfärssås och andra enkla studentmåltider. I Grekland passade det perfekt att vidga vyerna ytterligare och varken jag eller min sambo var sena på att pröva lite nytt.

Den största favoriten blev för oss båda moussakan, något som åts både första och sista kvällen på restaurangen som blev lite av vårt stamställe under veckan. Tyvärr minns jag inte namnet på just den tavernan, men vi spenderade tre kvällar där och servicen var strålande från den trevliga och skämtsamma personalen. Dessutom smakade den nämnda moussakan briljant och gyrostallriken behövde inte sköljas ner den heller, långt därifrån.


Gyrostallriken var inte fel. Kan du konkurrera, KG-Bojan?

I Pigadia var tempot mycket högre än där vi bodde och restaurangerna gjorde sitt bästa för att locka kunder. Karin tröttnade så smått på att jag njöt av uppmärksamheten och, utan att vilja äta på just deras ställe, gladeligen slängde några ord med inkastare efter inkastare längs vägen. Till sist bestämde vi oss för en liten, mysig restaurang med balkong och utsikt över hamninloppet. Den ugnsbakade kycklingen där smakade inte heller fel även om helhetsintrycket ändå var det minst imponerande under veckan. Dock svårt att klaga, vilket ingen av oss heller gjorde gällande maten under hela veckan (utom när Karin inte var så exalterad över vår egenkomponerade tonfisk-pasta-tomatsås-rätt som fick duga som föda en av kvällarna…).


Karin på restaurang i Pigadia


Svårt att inte se nöjd ut


Spenatpiroger som förrätt…


…följt av fiskfilé med citronsmak för min del...


...samtidigt som älsklingen högg in på fetaostfylld bläckfisk


MATTOPPEN
1. Moussaka
Utan tvekan smakade den grekiska specialiteten bäst.

2. “Stuffed tomatoes”
Fyllda tomater och paprika, innehållandes ris och diverse smaksättare, var den största positiva överraskningen i mina ögon.

3. Gyrostallrik
Här snackade vi verkligen riktig gyrostallrik. Mycket mat för pengarna och dessutom gott så det förslog.


Moussakan smakade utsökt 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0