Karpathos del 1

För en vecka sedan avslutade Karin och jag vår vecka på den underbara ön Karpathos i de sydöstra delarna av Grekland och begav oss hemåt till Sverige igen. Med andra ord är det hög tid att minnas, summera och delge er andra en del från vår semestertripp.



Redan från första början var intrycken väldigt positiva. Det ni ser här ovan är utsikten från hotellets terass, där vi spenderade varje morgon med att njuta av deras frukostmeny. Pannkakor med choklad, jordgubbar eller karamellsmak satt inte fel direkt, för att inte tala om yoghurt med färska frukter och honung, eller det rostade brödet :)

Det som slog oss dagligen var all den hjälpsamhet som vi möttes av. Självfallet måste de vara tillmötesgående på hotell, restauranger och liknande men även i övrigt var det en oerhört vänlig atmosfär som rådde. Något som vi inte minst märkte när vi blev strandsatta mitt ute på vischan under vår mopedtur, men mer om det senare.

Servicen på hotellet var extremt bra och vi levde som verkligen som en kung och en drottning under veckan. Servade hela tiden med allt man kunde tänka sig, vacker och lugn, trevlig miljö samt de redan omnämnda frukostarna gjorde att man långt ifrån tröttnade på hotellivet.



Utsikten från hotellrummets balkong bjöd på "begränsad havsutsikt" enligt papperna som vi fick, men vi hade aldrig någon anledning att klaga om man säger så. Tvärtom möttes man varje morgon av hav och klippor som tillsammans skapade en bedårande miljö.

Dagarna skiljde sig inte nämnvärt från varandra, förutom sista dagen då det blev en mopedtur och andra kvällen då vi begav oss till öns huvudstad Pigadia. Det enda stället på ön där det fanns bankomater och den enda plats som man kunde kalla för stad egentligen.

För det mesta klev vi upp i skaplig tid ioch avnjöt frukosten i godan ro på hotellterassen för att sedan bege oss till någon av de ganska små men vackra och mysiga stränderna som fanns på bara några hundra meters avstånd. Fyra olika stränder fanns att välja på inom en knapp kilometer och alla var inom synhåll från vår balkong, så bara några minuter lades på att ta sig ner till vattnet.

Solande, badande och snorklande blev det allt som oftast om dagarna följt av trevliga restaurangbesök kvällstid. Och inledningen på varje dag var som sagt inte fel den heller med den frukostmenyn. Att det dessutom alltså fanns ett antal stränder att välja på gav oss en del variationsmöjligheter trots att vi spenderade en stor del av tiden på samma lilla ort.


En av stränderna intill hotellet


Jag och älsklingen vid en annan av Karpathos stränder


Fredagskväll i Pigadia


Karin i Pigadia


Kattbesök på balkongen, flera gånger om


Fin miljö utan tvekan


Karin blickar ut över havet nedanför vår balkong



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0