Motivation och klass slog obalans

Några klyschor behöver inte plockas fram när man ska summera dagens b-lagsderby på Olympiafältet mellan Stattena IF och oss i HF Olympia. I ställer räcker det med att konstatera att ett lag hade både motivation och klass medan det andra inte fick mycket att fungera.

Tyvärr var vi det icke-fungerande laget den här dagen...

De första minuterna såg inte så tokiga ut, men sedan rullade Stattena (för dagen med ett antal duktiga a-lagsspelare på planen) ut oss rejält under en period. Dels hade de såväl fysisk och ett passningsspel som var till deras fördel, dels fick de god hjälp av att vi inte alls fungerade som lag. Tvärtom lyckades vi inte hålla ihop lagdelarna utan hamnade fel i banan och bjöd på alldeles för stora ytor.

Nu är jag som spelare i laget egentligen inte den som ska analysera vårt spel och kritisera olika detaljer, då jag i allra högsta grad är delaktig i såväl eventuellt framgång som motgång (likt den idag) när jag befinner mig på planen (men även utanför den, alla som är med i matchtruppen bidrar vid varje enskild match i mina ögon). Men att säga att vi idag agerade alldeles för obalanserat är inte att dra en förhastad slutsats, det var uppenbart för alla vid Olympiafältets plan nummer sju.

0-1 blev snabbt 0-2 innan vi reducerade och faktiskt hade ett par riktigt fina kvitteringsmöjligheter. Men i stället släppte vi för enkelt till såväl 1-3 som 1-4 före paus och kostade dessutom på oss att bränna några ypperliga chanser till.

Andra halvlek blev sedan klart bättre för del, åtminstone första halvtimmen innan vi återigen föll in i de gamla hjulspåren med obalans och för få delaktiga spelare i försvarsspelet. Vi åt oss lite närmare via ett fint 2-4-mål och hade sedan ett gäng solklara målchanser, men marginalerna var inte med oss idag. Att vi sedan förlorade mot ett bättre lag råder det inget tvivel om, men 2-5 kom via ett solklart offsidemål och med alla målchanser kunde vi ha gjort tre-fyra mål till.
 
Det är dock bara att glömma stora delar av den här insatsen och jobba vidare. Vi såg inledningsvis i andra halvlek att vi kan spela riktigt fin fotboll när alla tar sitt ansvar och det får vi trots allt ta med oss från den här eftermiddagen. I övrigt drar vi ett streck över det här derbyt och blickar framåt.

För egen del blev det 90 minuter som högerback. Varken bra eller dåliga egentligen, mest nyttiga då jag behövde speltid för att komma igång efter uppehållet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0